Σχέσεις

Η αναζήτηση του έτερον ήμισυ δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά όταν το βρεις τότε τα πράγματα αλλάζουν κι οι σχέσεις που είχες με τον έξω κόσμο μπορεί να αλλάξουν ριζικά.

Τί αλλάζει όταν μπαίνουμε σε μια σχέση;

#1. Ο χρόνος με τους φίλους μας μειώνεται

Όταν ήσουν μόνος σου, ο ελεύθερος χρόνος σου ήταν απεριόριστος, όπως απεριόριστοι ήταν κι οι καφέδες με τους φίλους σου! Αλλά, όταν βρισκόμαστε σε σχέσεις τα πράγματα αλλάζουν, και προτεραιότητα γίνεται ο άνθρωπός σου!

Ως επακόλουθο είναι να μειώνεται ο χρόνος που θα περνάς με τους φίλους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεγράψεις! Ίσως είναι καιρός να πιεστείς λιγάκι και να αφήσεις τον άνθρωπό σου λιγάκι μόνο του για λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα! Δε θα πάθει και κάτι! Άλλωστε κι αυτός έχει φίλους!

#2. Παραμελείς τον εαυτό σου

Ναι, συμβαίνει κι αυτό! Εκεί που έτρεχες συνέχεια, ήσουν υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, πιάνεις τον εαυτό σου να “χλαπακιάζει” οτιδήποτε έχει περισσότερες θερμίδες κι από το μεγάλο κεσεδάκι με μερέντα!

Καλό το φαγητό, καλές κι οι ζουζουνιες μετά ή πριν το φαγητό, αλλά κάπου ΟΠΑ! Πρέπει να θέσεις όρια σιγά σιγά! Καιρός να επαναπροσδιορίσεις τις συνήθειές σου, γιατί μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα αναρωτιέσαι πως έγινες έτσι! Καλή κι η επιβεβαίωση που παίρνουμε από τον σύντροφό μας, αλλά η κυριότερη επιβεβαίωση που χρειαζόμαστε είναι εκείνη του εαυτού μας!

#3. Αλλάζουν τα ενδιαφέροντα

Ναι βρε μπεσκανδρίτσα μου! Η ρουτίνα σου έσπασε με το που μπήκε το έτερον ήμισυ στη ζωή σου! Σιγά σιγά, μαθαίνεις τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σου, αλλά κι εκείνος τα δικά σου! Πράγματα που έβρισκες ανόητα, τώρα σε γοητεύουν! Αυτό είναι αγάπη!

Το θέμα είναι να μην κάνουμε μόνο τα χατίρια του συντρόφου μας, αλλά κι εκείνος τα δικά μας! Κι αν δε σ’ αρέσει κάτι, ΤΟ ΣΥΖΗΤΆΣ, χωρίς νεύρα και θυμό! Τέλος, όταν εκείνος βλέπει τηλεόραση, παράλληλα μπορείς να πας για ενα τρέξιμο ή να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο!

#4. Δεν είσαι μόνος σου σ’ αυτή τη σχέση!

Μπορεί ο ένας να γοήτευσε τον άλλον με την προσωπικότητά του, αλλά το “ΕΓΩ” σε μια σχέση γίνεται “ΕΜΕΙΣ”!

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν παίρνονται με γνώμονα το δικό σου μόνο σκεπτικό, αλλά και των δυο σας! Άσε την αλαζονεία στην άκρη!