Σχέσεις

Στις σχέσεις τα ζητούμενα είναι πολλά, αλλά τα βασικά είναι η μακροβιότητα της σχέσης και το κατά πόσο καλύπτει τις ανάγκες μας.

Αυτό που προκύπτει μέσα από έρευνες όμως είναι πως στις μακροχρόνιες σχέσεις δεν παίζει τόσο ρόλο αυτό που λέμε έρωτας, πάθος ή χημεία. Άλλη είναι η λέξη κλειδί που μπορεί να εξασφαλίσει εάν μία σχέση θα αντέξει το χρόνο. Η λέξη είναι η φιλία.

Και η φιλία παίζει τελικά τον σημαντικότερο ρόλο τόσο στις ετερόφυλες όσο και στις ομόφυλες σχέσεις. Εκτός από την ερωτική έλξη που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και τα όμορφα συναισθήματα, η οικειότητα είναι βασικό συστατικό, μία οικειότητα σαν αυτή που σχηματίζεται ανάμεσα σε φίλους.

Ο καθένας μέσα σε μία σχέση πρέπει πρωτίστως να νιώθει άνετα με τον σύντροφό του σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του και σε οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση κι αν βρίσκεται.

Το πιο σπουδαίο σύμφωνα με τις έρευνες είναι να αντιμετωπίζεις τον άνθρωπό σου σαν τον καλύτερό σουθ φίλο, σαν τον άνθρωπο που μπορείς να του δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο και να δείξεις την πραγματική σου κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα, οι έρευνες έδειξαν και με ποσοστά πως στις σχέσεις οι περισσότεροι που ήταν ευτυχισμένοι είχαν απαντήσει θετικά στην ερώτηση εάν θεωρούν τον σύντροφό τους τον καλύτερό τους φίλο.

Η φιλία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι δημιουργεί και την οικειότητα που είναι σπουδαίο επίτευγμα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Επίσης οι πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι μέσα σε μια σχέση απαντούσαν θετικά στο κατά πόσο οικεία νιώθουν με τον σύντροφό τους.

Έτσι για να ξέρετε και να το διαχειριστείτε ανάλογα, η φιλία είναι το πιο σημαντικό στοιχεία για να μπορέσετε να χτίσετε μακροχρόνιες σχέσεις και κυρίως ευτυχισμένες.

Τσέκαρε κι αυτό: 

Πάσχα 2022: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι