TikTok

Οι ΗΠΑ εξετάζουν απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.

Πάντως οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δεν θα μπορούν προσεχώς να χρησιμοποιήσουν πλέον τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων, λόγω του νόμου περί εθνικής ασφάλειας που έθεσε πρόσφατα σε ισχύ η Κίνα στην πρώην βρετανική αποικία, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η εταιρεία.

Η πλήρης διακοπή της θα χρειαστεί μερικές μέρες, σύμφωνα με τον TikTok. Ο ιστότοπος οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με τους χρήστες του και τους διαφημιζόμενους.

Το Facebook, η Google και το Twitter επιβεβαίωσαν χθες από την πλευρά τους ότι δεν θα ανταποκρίνονται πλέον σε αιτήματα για πληροφορίες για τους χρήστες τους που θα προέρχονται από την κυβέρνηση και τις αρχές του Χονγκ Κονγκ από σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης.

Οι τέσσερις παγκόσμιες πλατφόρμες γνωστοποίησαν ότι οι ομάδες τους εξετάζουν λεπτομερώς τον νέο πολύ αμφιλεγόμενο νόμο που θεσπίστηκε για το Χονγκ Κονγκ.

Οι ΗΠΑ «σίγουρα εξετάζουν» την απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης! Οπότε έρχεται το “μαύρο”.