Σεισμός Σάμος

Σεισμός Σάμος: Τραγικές είναι οι εικόνες στη Σάμο μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί, ενώ δυστυχώς τα νέα που έρχονται είναι πολύ δυσάρεστα

Τα πρώτα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν πως δύο παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο που κατέρρευσε την ώρα του σεισμού. Πρόκειται για δύο μαθητές 17 και 15 ετών που περνούσαν την ώρα του σεισμού από ένα στενό δρομάκι και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη αποστείλει έκτακτο μήνυμα μέσω του 112 προειδοποιώντας ακόμα κα για τσουνάμι και να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια υπό το φόβο τραυματισμών από καταρρεύσεις.

Ήδη ο μεγάλος σεισμός στη Σάμο προκάλεσε τρία μικρά τσουνάμι, με το νερό της θάλασσας να φτάνει μέχρι τις κεντρικές πλατείες του νησιού, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα και κτίρια να έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική να δέχεται διαρκώς κλήσεις.

Ήδη το νησί πλήττεται από ισχυρούς μετασεισμούς, κάτι για το οποίο έχουν ήδη προειδοποιήσει οι σεισμολόγοι, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται να αφήνουν μικρά περιθώρια να μην ήταν αυτός ο σεισμός ο κύριος.

Πάντως, οι σεισμολόγοι δεν αποκλείουν οι μετασεισμοί να είναι ακόμα και της τάξεως των 6,2 Ρίχτερ, γεγονός που σημαίνει πως οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι τρομερά προσεχτικοί.