Σεμινάρια

Η Καταπactή συνεχίζει τα σεμινάρια πάνω στις ειδικότητες του θεάτρου, αυτή τη φορά με το εργαστήρι θεατρικών φωτισμών.

Στο Theater Academy της Καταπactής καταξιωμένοι καλλιτέχνες διδάσκουν την τεχνική της ειδικότητας τους και μεταδίδουν στους συμμετέχοντες την προσωπική τους εμπειρία. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ξεκινάει η δουλειά των συμμετεχόντων σε πραγματικές συνθήκες θεατρικής παραγωγής.

Αναλαμβάνουν το προβλεπόμενο budget, σχεδιάζουν την παραγωγή, συνεργάζονται με τον/τη σκηνοθέτη, αλλά και τους μαθητές των λοιπών τμημάτων, υπό την διακριτική επίβλεψη των καθηγητών τους, προκειμένου να ανεβάσουν μία θεατρική παράσταση.

Η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ίσως η πιο καταξιωμένη Lighting Designer στη χώρα μας, διδάσκει ένα πεντάμηνο εργαστήρι σχεδιασμού φωτισμών για το θέατρο. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους και σε όλους όσοι θέλουν να μυηθούν στη μαγεία του φωτισμού και στις παραστατικές τέχνες και πραγματοποιείται τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων, αλλά και επισκέψεων σε παραστάσεις που έχει αναλάβει τον φωτισμό η διδάσκουσα. Μέσα από την παρακολούθηση και την παρατήρηση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση, την οποία, στη συνέχεια, θα εφαρμόσουν δουλεύοντας σε κανονικές συνθήκες παραγωγής και σχεδιάζοντας τους φωτισμούς για τα έργα που ανεβάζει η Καταπactή στα τέλη Ιουνίου, σε συνεργασία με όλα τα άλλα τμήματά της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη: Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 & κάθε Πέμπτη 19:00-21:00 στον πολυχώρο της Καταπactής και διαδικτυακά για τους εκτός Αττικής μέσω zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Email: info@katapacti.gr & T.: 216 80 96 448