Σεξουαλική αϋπνία

Σεξουαλική αϋπνία : Ξαφνικά μπήκε ένας νέος όρος στη ζωή μας, μετά την αποκάλυψη μιας γυναίκας όπου ισχυρίζεται πως ο άνδρας της κάνει σεξ ενώ κοιμάται!

Σύμφωνα με μια γυναίκα – η οποία χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Ρέιτσελ – ο σύζυγος της κοιμάται βαθιά τα βράδια αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μαζί της ενώ την επόμενη μέρα δε θυμάται τίποτα.

Η Ρέιτσελ μιλώντας στο podcast Healthy-ish, είπε πως ο άνδρας της κοιμάτια βαθιά και δεν καταλαβαίνει ως γίνονται ερωτικές πράξεις ενώ η ίδια δεν ενοχλείται ιδιαίτερα με ΄σα συμβαίνουν στο κρεβάτι τους.

“Κοιμόμουν βαθιά, νόμιζα το ίδιο κι εκείνος. Προσπάθησα να του μιλήσω και να τον ρωτήσω τι συμβαίνει, αλλά δεν απάντησε, και τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν κοιμισμένος. Όταν του το ανέφερα το επόμενο πρωί, δεν είχε καμία απολύτως ανάμνηση”, δήλωσε.

Τι είναι η σεξουαλική αϋπνία

Το φαινόμενο sexsomnia έχει αρχίσει να ακούγεται το τελευταίο διάστημα καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι κοιμούνται, κάνουν σεξ και δε θυμούνται την επόμενη μέρα όλα όσα έχουν συμβεί.

Σύμφωνα με μι μελέτη που διενεργήθηκε σε 16.000 ανθρώπου, μόλις 17 περιπτώσεις εμφάνισαν την εν λόγω πάθηση και έχουν αναφερθεί 94 περιπτώσεις από το 2015.

Το άγχος, το στρες, η οι κακές συνήθειες είναι κάποιες συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να “ενεργοποιηθεί’ η συγκεκριμένη πάθηση και στην ουσία πρόκειται για κάτι που θυμίζει την υπνοβασία.

Κάποιες περιπτώσεις έχουν παρουσίασε συμπτώματα όπως είναι ο αυνανισμός και η κορύφωση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η κοινωνιολόγος και κλινική σεξολόγος Sarah Melancon, Ph.D., αναφέρει σε μια δημοσίευσε της πως οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση “βιώνουν αμνησία για το γεγονός – αν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της πράξης, είναι συνήθως μπερδεμένοι και δεν έχουν καμία ανάμνηση του τι συνέβη. Όταν πληροφορούνται τη συμπεριφορά τους, μπορεί να νιώσουν έκπληξη, ντροπή, ενοχή και ταπείνωση”.

Τσέκαρε και αυτά :

Δωρεάν ίντερνετ Αθήνα : Που μπορείς να πας

Madwalk : Που θα προβληθεί το fashion event