Σεξουαλική κακοποίηση

Η σεξουαλική κακοποίηση, η σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και όλες οι μορφές βίας που έχουν γίνει “πρώτο θέμα” τις τελευταίες μέρες (καιρός ήταν, επιτέλους), έχουν προκαλέσει οργή στην ελληνική κοινωνία αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποφασίσει να δώσουν μια άλλα “νότα” σε όλα τα αποτρόπαια πράγματα τα οποία συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας ατάκες οι οποίες είναι πραγματικά απαράδεκτες.

Κάποιοι “κύριοι” αλλά και κάποιες “κυρίες” επιλέγουν να κάνουν δηλώσεις τόσο σε εκπομπές, αλλά και στα καφεδάκια που πίνουν με φίλους και σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με ατακούλες του τύπου “τι δουλειά είχε να πάει στο ξενοδοχείο”, “γιατί προκάλεσε τον σύντροφο της αντιμιλώντας του”, “τι φόρεσε καλέ; Περίμενε ότι δε θα προκαλέσει;” και άλλα απαράδεκτα πράγματα γιατί θέλουν να δικαιολογήσουν τον οποιοδήποτε θύτη και να ρίξουν το blame στο οποιοδήποτε θύμα! Και εδώ κάπου γελάμε! \

Όταν κάποιες επιλέγει να παρενοχλήσει σεξουαλικά έναν άνθρωπο, δε φταίει το θύμα το οποίο φόρεσε μια μπλούζα η οποία τονίζει και καλώς κάνει τις καμπύλες του! Όταν κάποιος επιλέγει να επιτεθεί σε μια γυναίκα ή έναν άνδρα γρονθοκοπώντας την/τον μέχρι θανάτου, δε φταίει το θύμα το οποίο είπε κάτι το οποίο το ενοχλεί! Όταν κάποιος επιλέγει να ακουμπήσει έναν άλλο άνθρωπο επειδή δεν μπορούσε να κρατηθεί, δε φταίει το θύμα! Ο θύτης είναι αυτός που φέρει την απόλυτη ευθύνη και κανένας άλλος!

Μια από τις πιο εξοργιστικές ατάκες που διάβασα στα socila media και μάλιστα από γυναίκα, σχετικά με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα ήταν “Τα ήθελε και τα έπαθε”! Και εκεί καταλαβαίνεις πως ο κόσμος δεν μπορεί να πηγαίνει καλά!

Ένα κορίτσι θέλησε να διασκεδάσει, να ξεσκάσει, να κάνει οτιδήποτε! Και μπράβο και μαγκιά της! Και κάποιο θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της! Δεν λες “τα ήθελε και τα έπαθε”. Δεν το λες βρε φίλε! Και να σου πω και κάτι στο κάτω-κάτω της γραφής: Έχει κάθε δικαίωμα ένα κορίτσι να φορέσει ότι θέλει, να πάει όπου θέλει και να διασκεδάσει όπως θέλει! Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να την ακουμπήσει χωρίς τη θέληση της και ειδικά όταν βρίσκεται σε μια ευάλωτη στιγμή!

Σοβαρευτείτε λιγάκι όλοι εσείς που λέτε “Το κορίτσι ή το αγόρι πρέπει να προσέχει που πάει και τι φοράει”, “Το κορίτσι και το αγόρι δεν πρέπει να κυκλοφορούν το βράδυ γιατί είναι επικίνδυνα”, “Το κορίτσι και το αγόρι δεν πρέπει να προκαλούν”. Όσο και αν πιστεύετε ότι κάποιος είναι προκλητικός, τόσο πιο πολύ πρέπει να πιστεύετε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την/τον πειράξει αν δε θέλει!

Αυτές οι ατάκες το μόνο που προσφέρουν είναι να δικαιολογείται η παρενόχληση! Και τίποτα παραπάνω! Και τίποτα δεν πρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις που προκαλούν τραύματα σε μια ψυχή! Τίποτα!

Who said this? @stylefreakalex