Καλεσμένη στην εκπομπή “Ιστορίες Μόδας” της Κάτιας Ζυγούλη ήταν η κεντρική παρουσιάστρια των ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη.

Η Σία Κοσιώνη μίλησε ανοιχτά για το πόσο πιστά ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, αλλά και περιέγραψε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στυλιστικά οι γυναίκες στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον της δημοσιογραφίας.

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε εάν ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, η παρουσιάστρια είπε χαρακτηριστικά:

“Θα είμαι ειλικρινής, Όχι, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Θέλω να κινούμε στη ζώνη που νιώθω εγώ ασφαλής. Θα δω τις τάσεις αλλά δεν τις υιοθετώ απλά και μόνο επειδή είναι τάσεις. Θα υιοθετήσω κάτι, όταν νιώθω ότι με κολακεύει. Ποτέ δεν έχω παρασυρθεί από μία τάση να τη δοκιμάσω και να εκτεθώ. Δεν ρισκάρω. Ίσως είναι η ζωή μου και η επαγγελματική μου ζωή που με έμαθε να ντύνομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είμαι υπέρ των λιτών γραμμών. Πιστεύω ότι αυτό μου πάει. Όταν βάζω κάτι πιο girly, πιο χρωματιστό δεν νιώθω καλά εγώ”.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε λέγοντας: “Το στιλ μου είναι κάτι διαχρονικό δεν πιστεύω ότι θα φύγει ποτέ από τη μόδα το σακάκι ή το πουκαμισάκι ή το παντελόνι που αγαπώ πολύ. Αυτή είναι η βάση μου”.

Η Σία Κοσιώνη, τέλος, δήλωσε ότι μέσα στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον που επικρατεί στο χώρο της δημοσιογραφίας προσπάθησε μέσα από την εμφάνισή της να διεκδικήσει το σεβασμό συναδέλφων της.