Το Σαββατοκύριακο είναι ακόμα εδώ και τι καλύτερο από μία εξόρμηση για το Citynow.gr με προορισμό αυτή τη φορά τη Σκάλα Αταλάντης για μπανάκι και μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο «Φάρος». Γιατί στο συγκεκριμένο; Γιατί αναρωτιόμασταν συνεχώς το τι ξεχωριστό έχει το συγκεκριμένο μαγαζί και όλοι μας έλεγαν ότι είναι «must» επιλογή γεύσης και επίσκεψης.

Φτάνουμε το πρωί γύρω στις 10 για μπανάκι από την Αθήνα και κατευθυνόμαστε στο λιμανάκι του χωριού και για μια στιγμή νομίσαμε ότι βρισκόμαστε σε νησάκι. Εκεί βλέπουμε και το πολυσυζητημένο μαγαζί «Φάρος». Σταματάμε σε άλλο κοντινό μαγαζί για καφεδάκι, χαλάρωση κι απόλαυση της θάλασσας Κάποια στιγμή, μετά τους 2 καφέδες, τις πολλές συζητήσεις μας (καθώς στην Αθήνα μπορεί να μένουμε αλλά δε σημαίνει ότι τα λέμε και κάθε μέρα από κοντά) και τις πολλές βουτιές, «το καμπανάκι της πείνας βάρεσε».

2 και κάτι η ώρα και φτάνουμε στο μαγαζί, μας καλωσορίζει ένας ευγενέστατος σερβιτόρος και μας παραπέμπει να καθίσουμε στο τραπέζι που είχαμε «σταμπάρει» από πριν, το οποίο έβλεπε στο λιμάνι της Σκάλας. Η θεά ακριβώς όπως την περιμέναμε. Μετά από λίγο μας στρώνει, μας σερβίρει το νερό – πάντα με χαμόγελο – και μας αφήνει να αποφασίσουμε με την ησυχία μας, διευκρινίζοντας πως εάν χρειαστούμε οτιδήποτε είναι στη διάθεσή μας.

Τελικά, αποφασίζουμε να φάμε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Και τότε ήρθε η έκπληξη.. όταν το ανακοινώσαμε στο σερβιτόρο, ο οποίος μας κάλεσε να τον ακολουθήσουμε στην κουζίνα για να δούμε με τα μάτια μας ότι δεν πρόκειται για κατεψυγμένα ψάρια, αλλά για ολόφρεσκα… Μόνο που δεν σπαρταρούσαν!

Αυτό που μας έκανε, όμως, μεγαλύτερη εντύπωση και που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό, ήταν οι άψογες συνθήκες υγιεινής. Όλα έλαμπαν και το προσωπικό τηρούσε όλους τους κανόνες που μπήκαν πρόσφατα στη ζωή μας.

Όποιος επισκεφθεί το εστιατόριο «Φάρος» αξίζει να δοκιμάσει το υπέροχο ψητό στη σχάρα χταπόδι με τη φάβα, τους πετροσωλήνες, τα γευστικότατα αχνιστά μύδια, την πλούσια με φρέσκιες γαρίδες μακαρονάδα και φυσικά την καταπληκτική και δροσερότατη σαλάτα «Φάρος», με την υπογραφή του εξαιρετικού σεφ, Χρήστου.

Εκεί γνωρίσαμε και τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού,τον Γιώργο Μαντά, ο οποίος μας εξιστόρησε το όραμα της επιχείρησης και μας έδωσε να καταλάβουμε τη διαχρονική αξία στο πέρασμα των χρόνων που διέπει το μαγαζί όσον αφορά στην ποιότητα, αλλά και στην όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Η γνωριμία μας με το Γιώργο Μαντά μας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως ότι ακούσαμε, ότι βλέπαμε, αλλά κι ότι γευτήκαμε απορρέει από διαχρονικές αξίες και το μεράκι.

Μια επίσκεψη στη Σκάλα-Αταλάντης και ένα γεύμα στο εστιατόριο «Φάρος», αξίζουν να συμβούν ώστε να διαπιστώσετε και σεις αυτά που μας έλεγαν και δεν πιστεύαμε.. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΓΕΥΤΟΥΜΕ!

By Βαγγέλης Καφάσης