Στον αστερισμό μιας νέας τουριστικής περιόδου κινείται και πάλι η Σκιάθος, το πιο φημισμένο νησί των Σποράδων και ένας από τους διασημότερους ελληνικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, αφού οι προετοιμασίες άρχισαν και οι προσπάθειες για μία νέα αφετηρία φαίνεται ότι ευδοκιμούν στο έπακρον.

Μετά το περυσινό σοκ στο τέλος της τουριστικής περιόδου από τη χρεοκοπία του βρετανικού γίγαντα της Thomas Cook, η αρχική αμηχανία, ο προβληματισμός και τα μαύρα σύννεφα που διαφαίνονταν στο νησί του Παπαδιαμάντη για τη φετινή χρονιά ,παραμερίσθηκαν και όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια τουριστική περίοδος πολύ καλή και με προοπτικές καλύτερες από το παρελθόν.

ad

Η Σκιάθος, ένα από τα ελληνικά νησιά που θεωρούνται αιχμή του δόρατος για τον ελληνικό τουρισμό, από παλιά αποτελούσε “must” προορισμό για τους Βρετανούς, που μέχρι και σήμερα καλύπτουν σε ποσοστό 45% με 48% το σύνολο των επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό η χρεοκοπία της Τhomas Cook ταρακούνησε αρχικά συθέμελα τον τουρισμό του νησιού, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και αφήνοντας μεγάλα “φέσια” σε ξενοδόχους.

Η ψυχραιμότερη αντιμετώπιση έδειξε ότι “ουδείς αναντικατάστατος” και μετά από προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και του προέδρου Αλέκου Ευσταθίου, του Δήμου Σκιάθου, αλλά και επιχειρηματιών-ξενοδόχων μεγάλου βεληνεκούς, το κενό της Thomas Cook όχι μόνο καλύφθηκε αλλά και ξεπεράσθηκε κατά πολύ στην μεγάλης βαρύτητας βρετανική αγορά, με την παρουσία με μεγάλο περίπτερο στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, την εξαιρετικής σημασίας συμφωνία με την αεροπορική εταιρία “JET2” που ανέλαβε να φέρνει τους Βρετανούς στις Σποράδες με πολλαπλές καθημερινές απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ, του Νιούκαστλ, του Μπρίστολ και του Μπράιτον.

Τις πρώτες ημέρες της καινούριας χρονιάς υπογράφθηκε μία ακόμη εξαιρετική συμφωνία για το νησί. Αποφασίσθηκε από τον δήμο Σκιάθου να διαφημισθεί με μεγάλη προβολή στο Μετρό του Λονδίνου το νησί του Παπαδιαμάντη, μέσω συμφωνίας με την εταιρία “Paramount Pictures”. H προβολή της Σκιάθου θα γίνει σε όλους τους συρμούς και σε όλες τις γραμμές του Λονδρέζικου Μετρό, για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 10 μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου.

Στα ευοίωνα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο μία ακόμη αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι προγραμμάτισε πτήσεις για τη Σκιάθο από ιταλικά αεροδρόμια μιας και η ιταλική αγορά αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο πελάτη για την Σκιάθο και τις Σποράδες γενικότερα. Το νησί θα συνδέεται από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου από την εταιρία “Νeos” με τα αεροδρόμια Μαλπένσα του Μιλάνο και το Βιλαφράνκα της Βερόνα.
Άλλωστε η Σκιάθος, πέραν των νέων συνδέσεων, έχει απευθείας πτήσεις, με άλλες αεροπορικές εταιρίες, με 14 ιταλικά αεροδρόμια από τον ιταλικό Βορρά μέχρι και τον ιταλικό Νότο.