Skoda Fabia

Η ολοκαίνουργια Skoda Fabia σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους. Διαφορετικό στην τέταρτη πλέον γενιά του και ριζικά διαφορετικό από τους προκατόχους του αναμένεται να ενθουσιάσει τους φίλους της αυτοκίνησης.

Με μήκος 4,11 μ. είναι από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του ενώ ο χώρος αποσκευών έχει ανέβει στα 380 λίτρα. Το μοντέλο διαθέτει τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή ανάμεσα στον ανταγωνισμό (Cd = 0,28), είναι κορυφαίο σε ευρυχωρία, με σύγχρονο, εμπνευσμένο design, επιπλέον χαρακτηριστικά άνεσης και πολλά προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Πιο σημαντικά από αυτά, οι έως και εννέα αερόσακοι (ανάμεσά τους και για τα γόνατα του οδηγού) καθώς και το Travel Assist, για ημιαυτόνομη οδήγηση (επιπέδου 2) για ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα. Τα φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ τεχνολογίας LED ενώ προαιρετικά διατίθενται και full LED.

Σε επίπεδο κινητήρων η νέα SKODA FABIA θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα αρχικά με επιλογή ανάμεσα σε έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 MPI με ισχύ 80 ίππων (59 kW) και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5-σχέσεων και έναν τετρακύλινδρο άμεσου ψεκασμού 1.0 TSI με ισχύ 110 ίππων (81 kW).

Ο δεύτερος, διατίθεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων είτε με αυτόματο DSG 7-σχέσεων. Αργότερα μέσα στο 2022, θα είναι διαθέσιμος και ένας τετρακύλινδρος 1.5 TSI, με ισχύ 150 ίππων (110 kW).

Η φθηνότερη έκδοση που είναι η Skoda Fabia 1.0 MPI 80 PS ACTIVE στοιχίζει 14.990 ευρώ.