Σκορδαλιά

Η σκορδαλιά είναι από τα κλασικά εδέσματα που βρίσκονται στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και μπορούμε να πούμε πως είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα διότι ταιριάζει τέλεια με διάφορα ψάρια και με τα παντζάρια!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Η γνωστή αλοιφή που δημιουργούμε κάθε 25η Μαρτίου είναι πολύ αγαπητή και παρόλο που περιέχει πολύ σκόρδο και ίσως φέρνει δυσάρεστη ανάσα, επιλέγεται από πολύ κόσμο στο οικογενειακό τραπέζι!

Είναι μια πολύ εύκολη παρασκευή και μπορείς να τη δημιουργήσεις μέσα σε λίγα λεπτά με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους!

Συνταγή για σκορδαλιά

Πάμε στις τρεις εναλλακτικές συνταγές

1η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους βρασμένες
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10-15 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 σφηνάκι νερό

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ρίχνεις όλα σου τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνεις να γίνουν ένα μείγμα, εκτός από το λάδι
  • Αφού γίνουν όλα τα υλικά μια κρέμα, προσθέτεις το λάδι και χτυπάς για 2 λεπτά

2η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μισή κούπα λεμόνι στυμμένη
  • 10 καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ρίχνεις όλα τα υλικά σου σε ένα μπλέντερ και τα αφήνεις να γίνουν μια πολύ ωραία κρέμα
  • Ρίχνεις το λάδι σου και χτυπάς για δυο λεπτά

3η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους βρασμένες
  • 200 γραμμάρια μουλιασμένη ψίχα ψωμιού
  • 10 αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ρίχνεις όλα σου τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τα λάδι και το ξύδι
  • Στο τέλος ρίχνεις το λάδι και το ξύδι και χτυπάς για 2 λεπτά

Όλες οι παραπάνω παρασκευές που θα δημιουργήσεις θα πρέπει να μπουν στο ψυγείο για 30 λεπτά με μια ώρα έτσι ώστε να σφίξουν!

Τσέκαρε και αυτά: