Σκυλιά

Σκυλιά: Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, οι σκύλοι αποδεικνύονται πως είναι θαυματουργοί ακόμα και στον κορονοϊό, καθώς φαίνεται πως μπορούν να μυρίσουν τη λοίμωξη από τον ιό.

Βέβαια οι επιστήμονες θεωρούν πως για να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι ακριβές αυτό ή πως μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η ικανότητα στην πράξη, χρειάζονται πολλές δοκιμές και τότε ίσως να έχει βρεθεί ένας απόλυτα δωρεάν τρόπος ανίχνευσης του ιού.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως ήδη σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν ήδη αρχίσει να εκπαιδεύουν σκύλους έτσι ώστε μέσω της όσφρησης να ανιχνεύουν τον κορονοϊό.

Οι εκπαιδευτές αναφέρουν πως τα σκυλιά έχουν σχεδόν τέλεια ακρίβεια στο να ανιχνεύουν τον κορονοϊό και για αυτό το λόγο ίσως οι σκύλοι να μπορέσουν να βοηθήσουν στο να ελεγχθεί η πανδημία.

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως οι σκύλοι θα μπορούσαν να ελέγχουν χιλιάδες άτομα σε διάφορα σημεία, όπως τα πολυκαταστήματα, τα αεροδρόμια και άλλους χώρους όπου συνωστίζονται πολλά άτομα.

Βέβαια οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως τα σκυλιά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα μηχανήματα μοριακών τεστ.

Πάντως, αυτό που προκύπτει σαν συμπέρασμα δεν είναι και τόσο περίεργο ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς πως η μύτη ενός σκύλου διαθέτει 300 εκατομμύρια κυτταρικούς υποδοχείς που τους βοηθούν στην όσφρηση.

Οι επιστήμονες έχουν αντιληφθεί πως οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν κάποιες διακριτές οσμές στο σώμα που μπορεί ο άνθρωπος να μην μπορεί να τις μυρίσει, αλλά ένας σκύλος μπορεί άνετα.