Σκύλος: Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι 7 χρόνια ανθρώπινα αντιστοιχούν σε 1 σκυλίσιο.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε αυτό…Έλα όμως που τα πράγματα αλλάζουν! Μερικοί επιστήμονες έβγαλαν την νέα φόρμουλα και παρουσίασαν πως πρέπει να υπολογίζεις την ηλικία του σκύλου στου με μαθηματικά.

Ξέρατε να κάνετε λογάριθμους στο σχολείο; Είστε τυχεροί!

Η ανθρώπινη ηλικία ενός σκυλιού είναι ίσα με τον λογάριθμο της ηλικίας του…Πολλαπλασιασμένο επί 16…Ενώ στην συνέχεια θα πρέπει να προσθέσεις 31.

Αυτή η εξίσωση είναι βασισμένη σε μια νέα ιδέα που προέρχεται από την βιολογία.

Όλες οι χημικές τροποποιήσεις στο DNA του σκύλου που γίνονται κατά την διάρκεια της ζωής του…φτιάχνουν το “επιγενετικό ρολόι”. Αυτό το ρολόι καταγράφει την βιολογική ηλικία ενός ζώου ή ανθρώπου. Σε αντίθεση όμως με την χρονολογική ηλικία.

Πάντως όλα τα σκυλιά χωρίς να παίζει ρόλο η ράτσα…έχουν μια παρόμοια πορεία στην ανάπτυξη τους. Αρχικά φθάνουν στην εφηβεία στους 10 μήνες και παθαίνουν λίγο πριν τα 20 χρόνια τους.

Ακόμα οι σκύλοι πάσχουν από περίπου ίδιες ασθένειες με εμάς…Και έτσι γερνάνε βιολογικά όπως και εμείς. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι και σκύλοι έχουν ομοιότητες στα ρολόγια που είπαμε πιο πάνω.

Σύμφωνα πάντα με την νέα έρευνα…Ένας σκύλος 7 εβδομάδων έχει βιολογικά την ίδια ηλικία με ένα μωρό 9 μηνών. Για παράδειγμα ένα Λαμπραντόρ έχει Μ.Ο ηλικίας τα 12 χρόνια. Έχει το το προσδόκιμο ζωής ενός κανονικού ανθρώπου που θα πεθάνει στα 70 του.

Είδατε; Όλο νέα πράγματα μαθαίνουμε εδώ στο Citynow.gr