Η ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές!

Η ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” είναι αυτή που πρέπει να παρακολουθήσεις αν έχεις σκοπό να βρεθείς σε κάποιον κινηματογράφο.

Μέχρι στιγμής όποιος την έχει δει έχει βγει από τον κινηματογράφο με βαριά καρδιά και πολλές σκέψεις στο μυαλό καθώς περιγράφονται καταστάσεις οι οποίες είναι συγκλονιστικές ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών που παίζουν είναι μοναδικές.

ad

Τι πρέπει να ξέρεις για το story:

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Σμύρνη μου αγαπημένη – Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.

Σενάριο: Μιμή Ντενίση, σε συνεργασία με τον Martin Sherman – Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό́ έργο της Μιμής Ντενίση.

Παίζουν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Αναστασία Παντούση, Özdemir Çiftçioglu, Νέδη Αντωνιάδη, Γιάννης Εγγλέζος, Έφη Γούση, Nathan Thomas, Χρήστος Στέργιογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Δάφνη Αλεξάντερ, Μιχάλης Μητρούσης, Nαταλία Δραγούμη, Μανώλης Γεραπετρίτης, Ανδρέας Νάτσιος, Ian Roberson, Joanna Kalafatis, Γιάννης Βογιατζής.

Γλώσσα: Ελληνικά, Aγγλικά, Τουρκικά. Έγχρωμη, 141΄.

Βρες το εισιτήριο σου στο viva.gr