Νατάσσα Μποφίλιου

Με τη Νατάσσα Μποφίλιου συνεχίζεται το Σάββατο 23 Μαΐου στις 21.00 η νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, που συμμετείχε και στην επίσημη τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017, έρχεται αυτή τη φορά με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που εστιάζει στον πυρήνα της τέχνης και της διαδρομής της. Με τη συνοδεία του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη στο πιάνο και του Άρη Ζέρβα στο τσέλο παρουσιάζει μια απρόβλεπτη μουσική περιπλάνηση σε επιλεγμένα κομμάτια της δισκογραφίας της με τη χαρακτηριστική εναλλαγή συναισθημάτων που αποτελεί σήμα κατατεθέν των παραστάσεων της. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, του Δημήτρη Καμαρωτού, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, η Μποφίλιου έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της, με εντυπωσιακές ερμηνείες και φλογερό ταμπεραμέντο. Το 2004 συστήνεται στο κοινό στη Δεύτερη Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών της «Μικρής

Άρκτου» με τραγούδια σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Στην ομάδα προστίθεται και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και έκτοτε οι τρεις τους συμπορεύονται καλλιτεχνικά, δημιουργώντας μια από τις πιο αγαπημένες τριάδες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι εννέα επιτυχημένα άλμπουμ και πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και επιλεγμένους χώρους στην Ευρώπη. Παράλληλα, η Νατάσσα Μποφίλιου συνεργάζεται και με άλλους κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές. Με επιμονή στο προσωπικό της ρεπερτόριο και ιδιαίτερη θεατρικότητα και δυναμισμό στις ζωντανές εμφανίσεις της, η Μποφίλιου έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολυπληθές κοινό ένθερμων θαυμαστών, οι οποίοι γεμίζουν ασφυκτικά όποιο χώρο εμφανίζεται.

 

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου

Πιάνο-ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Τσέλο: Άρης Ζέρβας

 

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/bofiliou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 23/05 στις 21.00.

Η σειρά #snfccAtHome: music πραγματοποιείται με τα μεγαλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την υγεία των συνεργατών και των εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.