Σοκολάτα

Αυτή η ιδιαίτερη συνταγή συνδυάζει σοκολάτα, αβοκάντο και ρούμι για ένα απρόσμενα γευστικό και πλούσιο επιδόρπιο!

Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο (καλά λιωμένα σε πουρέ)
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), λιωμένη
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 3-4 κ.σ. ρούμι ή άλλο αλκοολούχο της επιλογής σας
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα:

  • Θρυμματισμένα καρύδια ή φιστίκια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία αβοκάντο: Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και βγάλτε τη σάρκα. Λιώστε την πολύ καλά με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ για πιο λεία υφή.
  2. Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων με προσοχή να μην καεί. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Ανακάτεμα: Σε ένα μπολ, συνδυάστε τον πουρέ αβοκάντο με τη λιωμένη σοκολάτα, το κακάο σε σκόνη, το μέλι, το ρούμι, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Σερβίρισμα: Μεταφέρετε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξουν.
  5. Γαρνίρισμα: Πριν το σερβίρετε, προσθέστε τα θρυμματισμένα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού για μια δόση φρεσκάδας και τραγανότητας.

Αυτό το γλυκό είναι πλούσιο σε υφή, υγιεινό χάρη στο αβοκάντο και έχει μια μικρή δόση «τσαχπινιάς» από το ρούμι. Ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάτι ασυνήθιστο!