Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι η σοκολατόπιτα, και είναι πάρα πολύ εύκολη η παρασκευή της.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη σοκολατόπιτα
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ ζάχαρη
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 115 γρ βούτυρο λιωμένο όχι καυτό
- 240 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- 30 γρ κακάο
Για τη σως:
- 500 ml γάλα
- 300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θα χτυπήσετε με το μίξερ ή με το σύρμα τα αυγά για να γίνουν αφράτα
Στη συνέχεια, βάζετε τη ζάχαρη έτσι ώστε το μείγμα να πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα
Έπειτα ρίχνετε την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και βάζετε και το γάλα
Αφού ανακατέψετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο τα βάζετε και αυτά σιγά – σιγά στο μπολ
Το επόμενο βήμα είναι να αλείψετε το ταψί ή το πυρέξ (20×30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και μετά ρίχνετε μέσα το σοκολατένιο μείγμα
Βάζετε στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά, και μετά κόβετε σε κομμάτια και κάνετε τρύπες όσο περισσότερες γίνεται μέχρι κάτω
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά το γάλα, το ρίχνετε στην κουβερτούρα
Αφήνετε 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Στη συνέχεια το ρίχνετε στο ταψί, ομοιόμορφα και παντού και το αφήνετε για 2 ώρες
Τσέκαρε και αυτά:
Τρανσφοβία: Μοντέλο καταγγέλλει ότι την έδιωξαν από casting
Πρίγκιπας Χάρι: Μυστική και ρομαντική εξόρμηση με τη Μέγκαν