Σουδάν

Σε αρκετές χώρες του κόσμου όπως το Σουδάν, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι θεωρούν πως ένα κορίτσι 12 ετών είναι έτοιμο να ενηλικιωθεί και να μπει στη διαδικασία να παντρευτεί με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο της ενώ και οι πρακτικές που αφαιρούν το δικαίωμα να νιώσουν τα κορίτσια την οποιδήποτε ερωτική ικανοποίηση εφαρμόζονται χρόνια τώρα.

Ένας νέος νόμος ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες στο Σουδάν ο οποίος αναφέρει πως οι παιδικοί γάμοι αλλά και οι πρακτικές που εφαρμόζονται σε κορίτσια με σκοπό να μη νιώθουν ερωτική διέγερση απαγορεύονται και όσοι θελήσουν να προχωρήσουν σε τέτοιους είδους αποτρόπαιες πράξεις θα φυλακίζονται έως και τρία χρόνια (παραπάνω θα έπρεπε αλλά τουλάχιστον είναι μια αρχή).

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου είναι μια σπουδαία κίνηση – έστω και αργά- για τα κορίτσια, καθώς στο Σουδάν αλλά και σε άλλες αφρικανικές χώρες το γυναικείο φύλο απαξιώνεται με ανήθικο τρόπο. Όπως αναφέρουν έρευνες του ΟΗΕ, το 87% των γυναικών που μένουν στη χώρα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τη μέθοδο του ακρωτηριασμού σε συγκεκριμένο σημείο στο σώμα τους και αυτό συμβαίνει σε κορίτσια τα οποία βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών των 5 και 14 ετών!

Ας ελπίσουμε πως θα αρχίσουν και άλλες χώρες να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε τα κορίτσια να μπορούν να ζουν ελεύθερα και να κάνουν αυτά που τους αρέσουν, και όχι αυτό που τους επιβάλλει μια αρρωστημένη κοινωνία!

Τσέκαρε και αυτό: Chatpic: Ο κόσμος του Twitter ζητά να κατέβει το site