Σουφλί

Ένας δήμος του ακριτικού Έβρου, το Σουφλί, επιλέχθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) ως ένα από τα καλυτέρα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού, ένα από τα 41 χωριά που επιλέχθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 υποψηφιότητες.

Για την επιλογή των ελληνικών φακέλων υποψηφιοτήτων, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη συνέστησε το προηγούμενο καλοκαίρι ειδική επιτροπή που αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες του Σουφλίου, της Δυτικής Σάμου και της Αλοννήσου.

Η τελική επιλογή έγινε από τον ΠΟΤ και η βράβευση του Σουφλίου γίνεται σήμερα στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά:

“Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι σήμερα το Σουφλί, ανάμεσα σε τόσους προορισμούς διεθνώς, επιλέγεται να αποτελέσει μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που προωθεί τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπαίθρου. Το Σουφλί, ως ένας ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός, έχει πολλά να προσφέρει αλλά και να αποκομίσει από το δίκτυο των Best Tourism Villages, στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του δικτύου BTV και του ΠΟΤ, και είμαι βέβαιη ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας και ενός πολύ ενδιαφέροντος ταξιδιού για το ακριτικό μας Σουφλί και τους κατοίκους του. Ως Υπουργείο θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια μας, ώστε ο ελληνικός τουρισμός του μέλλοντος να εμπλουτιστεί με περισσότερες ποιοτικές επιλογές, και κάθε περιοχή της χώρας να αναπτύξει τις τουριστικές δυνατότητες της, με σεβασμό στην φυσική και πολιτιστική της κληρονομία και προσήλωση στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης”.