Σούνιο

Όπως ο Όμηρος περιέγραψε το Σούνιο στην “Οδύσσεια”, είναι το “ιερό ακρωτήριο των Αθηναίων”,και πιο συγκεκριμένα, είναι η νότια απόληξη της Αττικής.

Το Σούνιο διατηρεί στο πέρασμα του μια πλούσια ιστορία, καθώς είναι το στρατηγικό σημείο από το οποίο η αρχαία Αθήνα μπορούσε να ελέγξει το θαλάσσιο πέρασμα προς το Αιγαίο, τον Πειραιά και τη χερσόνησο της Λαυρεωτικής.

Ορόσημο ανάμεσα στα αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής είναι ο υπέροχος “Ναός του Ποσειδώνα” , ο οποίος δεσπόζει στην κορυφή του Σουνίου. Μία επίσκεψη στο ναό αξίζει όχι μόνο για να θαυμάσεις τα ιστορικά μνημεία, αλλά και να απολαύσεις τη θέα που βλέπει στη θάλασσα ή ακόμη και το ηλιοβασίλεμα που πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνο των Κυκλάδων.

Στην περιοχή του Σουνίου βρίσκονται και δύο καταπληκτικές παραλίες που επιπλέον θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς. Η πρώτη είναι η παραλία “ΚΑΠΕ”, καθώς τα καταπράσινα νερά και το χρωματιστό βότσαλο μπορεί να μαγέψει τον κόσμο που θέλει να ζήσει το κάτι διαφορετικό σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά της Αθήνας. Τίποτα, επιπροσθέτως, δεν έχει να ζηλέψει κι η παραλία των Λεγρενών, στην οποία καθένας μπορεί να απολαύσει την υπέροχη αμμουδιά και να θαυμάσει το εξωτικό τοπίο.

Εξυπακούεται ότι αφού θα κάνετε τη βόλτα σας στο Σούνιο, είναι must να κάνετε και μια στάση στο Λαύριο, όπου ένα περπάτημα στο Φοινικόδασος αξίζει πολύ. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε το Τεχνολογικό Πάρκο και μετέπειτα να δειπνήσετε στην ψαραγορά.

@vangeliskafasis, Travel & Fashion enthusiast