Σούπα Καρότου

Αυτή η ιδιαίτερη συνταγή για σούπα συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του καρότου με την οξύτητα του πορτοκαλιού και τη δροσιά του τζίντζερ, δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη γεύση που θα εντυπωσιάσει.

Υλικά:

  • 800 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 100 ml κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας (προαιρετικά για κρεμώδη υφή)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μερικά φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν έντονα.
  2. Προσθέστε τα καρότα και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, ώστε να καλυφθούν με τα αρώματα.
  3. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο. Χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
  5. Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την κρέμα καρύδας (αν τη χρησιμοποιήσετε). Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  6. Ζεστάνετε τη σούπα, αλλά μην την αφήσετε να βράσει ξανά, για να διατηρηθούν τα αρώματα.
  7. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Αυτή η σούπα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ αλλά γευστικό γεύμα τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί γεύσεων θα κάνουν τους καλεσμένους σας να σας ζητήσουν τη συνταγή!

Τσέκαρε κι αυτά: