Σούπερ μάρκετ

Με εξαίρεση τις περιοχές Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και την Κοζάνη αλλάζουν τα πράγματα στα σούπερ μάρκετ και πλέον θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια έτσι ώστε να μπορούν να πωλούν κανονικά τα προϊόντα τους.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος σημείωσε κιόλας πως για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test.

Βέβαια το άνοιγμα του λιανεμπορίου και ο περιορισμός για τα μαγαζιά μόνο με ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά δημιουργεί ερωτήματα για τις μεγάλες αλυσίδες, όπως για παράδειγμα τα IKEA.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα μαγαζιά θα ανοίξουν από τη Δευτέρα και θα λειτουργήσουν με click away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέντη και Ιωάννινα.

Το λεγόμενο μικρό ΙΚΕΑ στον Πειραιά θα είναι κανονικά ανοιτό όπως και τα έξι pickup points που έχει αναπτύξει ο όμιλος Φουρλή στην Ελλάδα.

Το καθεστώς που θα λειτουργήσουν τα Jumbo θα είναι μόνο με ραντεβού όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της.