Υλικά:
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλάκι τζίντζερ, τριμμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (ή κρέμα γάλακτος αν προτιμάτε πιο πλούσια γεύση)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγο χυμό λεμονιού και φρέσκο κόλιανδρο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
- Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και πολτοποιήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει κρεμώδης.
- Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε. Ζεστάνετε για 5 λεπτά χωρίς να βράσει.
- Δοκιμάστε και προσθέστε χυμό λεμονιού για πιο έντονη γεύση.
Σερβίρετε:
Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγη κρέμα γάλακτος. Συνοδέψτε με φρυγανισμένο ψωμί για ένα πλήρες γεύμα!
Τσέκαρε κι αυτά:
Κολωνός Μαγαζιά: Η μπουγάτσα του Μακεδόνα
Μάρμαρα: Πώς να επαναφέρετε την παλιά γυαλάδα τους