Σούπες

Για τις κρύες μέρες, οι ζεστές και χορταστικές σούπες είναι ιδανική! Δοκιμάστε αυτήν την κρεμώδη σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ για θρέψη και ζεστασιά:

Υλικά:

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (ή κρέμα γάλακτος αν προτιμάτε πιο πλούσια γεύση)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά: λίγο χυμό λεμονιού και φρέσκο κόλιανδρο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πολτοποιήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει κρεμώδης.
  5. Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε. Ζεστάνετε για 5 λεπτά χωρίς να βράσει.
  6. Δοκιμάστε και προσθέστε χυμό λεμονιού για πιο έντονη γεύση.

Σερβίρετε:

Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγη κρέμα γάλακτος. Συνοδέψτε με φρυγανισμένο ψωμί για ένα πλήρες γεύμα!

Τσέκαρε κι αυτά:

Κολωνός Μαγαζιά: Η μπουγάτσα του Μακεδόνα

Μάρμαρα: Πώς να επαναφέρετε την παλιά γυαλάδα τους