Μία από τις ωραιότερες συνταγές τώρα για τη Σαρακοστή είναι οι σουπιές γιαχνί και αυτό το φαγητό φτιάχνει ο γνωστός Έλληνας σεφ, Νικόλας Καρβέλας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιά φιλέτο κατεψυγμένη
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 100 γρ κόκκινο κρασί
- 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 μάτσο μαιντανό
- Αλάτι- πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ