Spiderman

Η ταινία “SpiderMan: No Way Home”, το τελευταίο έργο με τις περιπέτειες του ανθρώπου- αράχνη, παραμένει στην κορυφή του box office της Βόρειας Αμερικής συγκεντρώνοντας εισπράξεις 52,7 εκατομμυρίων δολαρίων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το Exhibitor Relations, μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στη βιομηχανία της μεγάλης οθόνης.

Η ταινία, πρώτη στην εποχή της Covid που συγκεντρώνει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office μετά την κυκλοφορία της, προσέφερε μια ανάσα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, που παλεύει να συνέλθει από το πλήγμα που της κατάφερε η πανδημία.

Τον σούπερ ήρωα Spiderman ενσαρκώνει ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Χόλαντ. Οι προηγούμενες ταινίες, στις οποίες το κοστούμι σε κόκκινο μπλε χρώμα φορούσαν οι Τόμπι Μαγκουάιρ κατόπιν Άντριου Γκάρφιλντ, είχαν επίσης κατακτήσει το box-office.

Την ώρα που οι οικογένειες αρχίζουν να επιστρέφουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία κινουμένων σχεδίων “Τραγούδα! 2” βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εισπράξεις 19,6 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής- Σαββάτου.

Η τρίτη στην κατάταξη «Ο άνθρωπος του βασιλιά: Το ξεκίνημα» βρίσκεται πολύ πίσω, με μόλις 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.