Σπίτι

Υπάρχουν πολλές φορές στη ζωή μας που μπαίνουμε μέσα στο σπίτι μας και νιώθουμε αμέσως πως δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτό, σαν να μην μας χωράει ο τόπος και θέλουμε ξανά να φύγουμε.

Και αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας αρέσει το σπίτι μας και θέλουμε ξανά να βγούμε στους δρόμους. Τι κακό έχει αυτό το σπίτι; Το σπίτι ποτέ δεν έχει κάτι κακό, αλλά αντίθετα φταίνε αυτά που έχουμε εμείς μέσα στο σπίτι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μαζέψετε τα παλιά αντικείμενα, είτε πρόκειται για δώρα, παιχνίδια, αρκουδάκια. Μπορεί βέβαια το συναισθηματικό βάρος να είναι έντονο, αλλά εμείς δεν σας προτείνουμε να τα πετάξετε. Θα μπορείτε όμως να τα συγκεντρώσετε σε ένα κουτί και να τα βάλετε στην αποθήκη είτε να τα χαρίσετε.

Το δεύτερο που πρέπει να πετάξετε ή να κρύψετε σε ένα κουτί είναι τα δώρα από παλιές σχέσεις. Έτσι κάθε φορά που δεν θα τα βλέπετε δεν θα συμβαίνει να τσιτώνετε συναισθηματικά και θα γλιτώσετε από την ψυχική ένταση.

Αυτό που πρέπει επίσης να θυμάστε είναι πως εάν έχετε μία διακόσμηση που έρχεται από το παρελθόν και εσείς έχετε αλλάξει σαν άνθρωπος, τότε αυτό σας τσιτώνει ψυχικά. Τότε πρέπει να το αλλάξετε και να διώξετε τα αντικείμενα αυτά μέσα από το σπίτι σας.

Το τέταρτο που πρέπει να αλλάξετε είναι εάν έχετε υφάσματα πολύ βαριά γιατί τότε δημιουργείται αυτόματα η αίσθηση της δυσφορίας. Αυτά τα υφάσματα μπορεί να είναι πάνω σε έπιπλα ή ακόμα και κουρτίνες.

Το πέμπτο είναι οι τοίχοι του σπιτιού που εάν έχει περάσει καιρός από τότε που το βάψατε και έχουν αλλάξει πλέον χρώμα, τότε θα πρέπει να τους βάψετε ξανά. Αυτό θα σας αλλάξει αμέσως την ψυχολογία. Αλλά και σε αυτό θα πρέπει να προσέξετε τα νέα χρώματα να είναι εκείνα που θα σας κάνουν χαρούμενους και όχι θαμπά χρώματα όπως το μπεζ ή το αχνό κίτρινο.

Το έκτο στοιχείο είναι ο φωτισμός του σπιτιού. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι η απόχρωση των λαμπτήρων που χρησιμοποιείται. Μπορεί μακροπρόθεσμα να σας χαλάει τη διάθεση χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Το έβδομο και τελευταίο είναι οι μυρωδιές. Θα πρέπει πάντα να προσέχετε ο χώρος σας να αερίζεται σωστά και να μυρίζει όμορφα, αλλά όχι τόσο έντονα ώστε να σας πιάσει το κεφάλι σας.