Βίκυ Κουλιανού

Η σπονδυλοαρθροπάθεια είναι πάθηση η οποία “χτυπά” στη σπονδυλική μας στήλη και στην ουσία πρόκειται για μια μορφή δισκοπάθειας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η Βίκυ Κουλιανού, ένα από τα κορυφαία μοντέλα που έχουμε δει στην Ελλάδα, αποκάλυψε σε συνέντευξη της στο “ΕΓΩ” πώς πάσχει από τη συγκεκριμένη πάθηση και πώς ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να πει “ναι” στην παραγωγή του SURVIVOR.

Aυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι πώς εμφανίζεται δισκοπάθεια στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλες. Μπορεί να στον αυχένα, στον θώρακα και στη μέση. Περισσότερο εμφανίζεται στον αυχένα και λιγότερο στο θώρακα.

Αυτό μπορεί να συμβεί διότι κάνουμε επίπονες διαδικασίες μέσα στην καθημερινότητα μας και να δημιουργούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε προβλήματα που τα αγνοούμε.

Μπορεί να προκληθεί λόγω πολλών πραγμάτων και ένα από τα βασικά θέματα είναι η ηλικία. Επίσης, οι έντονες καταπονήσεις του σώματος αλλά και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας.

Η σπονδυλοαρθροπάθεια που εντοπίζεται στην μέση συνήθως εντοπίζεται καθώς εμφανίζεται  οσφυαλγία και αν είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση δεν μπορεί να υποχωρήσει με την απλή χορήγηση ενός φαρμάκου.

Έντονος πόνος στη μέση, στους γλουτούς και μπορεί να εμφανιστεί και ισχιαλγία.

Υπάρχουν δυο τρόποι :

  • με φυσικοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή
  • χειρουργική θεραπεία

Τσέκαρε και αυτά :

Σχέσεις : Τι να κάνεις με τον σύντροφο σου το 2023

Πρωτοχρονιά: Το CNN ξεχώρισε την Αθήνα