Σπύρος Τσουτσάνης

Σπύρος Τσουτσάνης: Ό,τι ξέρατε για τον Άη Βασίλη είναι μύθος και ανήκει στο παρελθόν. O Άη Βασίλης δεν είναι γέρος με άσπρα μαλλιά και κοιλιά.

Ο Άη Βασίλης είναι νέος-ωραίος και με κοιλιακούς. Με άλλα λόγια το 2021 τα δώρα μας τα φέρνει ο Σπύρος Τσουτσάνης και είναι τούμπανο!

Ο Σπύρος Τσουτσάνης, ιδιοκτήτης του Olympia Hall και γυμναστής των Εθνικών Καλλιστείων GS HELLAS φωτογραφήθηκε ως Άη Βασίλης, με sexy γιορτινή διάθεση.

Τον συναντήσαμε και τον ρωτήσαμε, ως ειδικός που είναι, τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας, τις μέρες γιορτών, έτσι ώστε μετά τις γιορτές να μπορούμε να ανέβουμε στη ζυγαριά, χωρίς φόβο και πάθος…

Ο Σπύρος μάς απάντησε και μας συστήνει τα εξής:

“Το πιο συχνό λάθος είναι η παράλειψη κάποιων γευμάτων στην διάρκεια της γιορτινής μέρας με σκοπό την κατανάλωση μεγαλύτερης μερίδας στο μεσημεριανό ή το βραδινό.

Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι χρήσιμα και σε αυτές τις μέρες διότι συμβάλουν στην διατήρηση του βάρους και στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και για αυτό δεν θα πρέπει να παραλείπονται. Προτείνω φρούτα, ανάλατοι ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών.

Η κατανάλωση πλούσιας σαλάτας μαζί με το γεύμα είναι ένα ακόμα όπλο στην διατήρηση του βάρους. Η σαλάτα προκαλεί ένα αίσθημα κορεσμού και θα μας αποτρέψει από μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού.

Η καλή μάσηση της τροφής και το αίσθημα χαλάρωσής κατά τη διάρκεια του γεύματος ώστε να καταναλώσουμε τις ποσότητες που όντως χρειάζεται ο οργανισμός μας και όχι παραπάνω.

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι επίσης απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του αλλά και για την αποφυγή αφυδάτωσης που παρατηρείται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.

Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ προτιμάμε μπύρα ή κρασί (λευκό/κόκκινο) διότι έχουν μικρότερο θερμιδικό φορτίο.

Όσον αναφορά τα γλυκά αν καταναλώνονται με μέτρο δεν αποτελούν απειλή.

Τις μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καλό θα είναι να επιλέξουμε να καταναλώσουμε κάποιο λαδερό ή όσπριο διότι η κατανάλωση κρέατος εκείνες τις μέρες είναι μεγάλη.

Η φυσική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να παραλείπεται ούτε αυτές τις μέρες. Επιλέγουμε κάτι που θα κάνουμε ευχάριστα ώστε να μην είναι αγγαρεία αλλά εκτόνωση”.