Η στάση εργασίας ανακοινώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών!

Τετράωρη στάση εργασίας ανακοινώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για την Πέμπτη 25 Ιουνίου και αφορά στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους συρμούς του τραμ και τη γραμμή 3 του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ad

«Διαχρονικά οι εργαζόμενοι στον αστικό σιδηρόδρομο υπηρετούμε τον κοινωνικό μας ρόλο
μεταφέροντας με συνέπεια και ασφάλεια εκατομμύρια συμπολιτών μας καθημερινά.
Κορυφαία απόδειξη αποτελεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας , μεταφέροντας εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί πολλές φορές στις πολιτικές
ηγεσίες, δεν περιμέναμε να λυθούν ως δια μαγείας σε μια στιγμή. Δυστυχώς όμως την προχειρότητα που επέδειξαν όλοι οι προηγούμενοι (π.χ. εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, συστήματα τηλεχειρισμού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού), η ίδια φαίνεται να συνεχίζεται και τώρα κατά το επικείμενο άνοιγμα των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι, αρκεί αυτό να γίνει με τις απαραίτητες
προϋποθέσεις ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένο
συγκοινωνιακό έργο. Η χρήση προσωρινού εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η μη έγκαιρη έκδοση αναθεωρημένων διαδικασιών λειτουργίας, η μη ολοκληρωμένη εγκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού εξοπλισμών, είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία θα προκαλέσουν για άλλη μια φορά ταλαιπωρία σε επιβάτες και εργαζόμενους.

Η τραγική έλλειψη προσωπικού σε ειδικότητες λειτουργίας, μας αναγκάζει να εργαζόμαστε
υπερωριακά αλλά και σε μέρες ανάπαυσης, ελλοχεύοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος οφειλόμενο στην φυσιολογική καταπόνηση μας. Η εταιρία δεν έχει κάνει εδώ και χρόνια την κατάλληλη προετοιμασία (π.χ. περιγραφές θέσεων εργασίας) ώστε η ΣΤΑΣΥ να γίνει φορέας υποδοχής για την κινητικότητα, δίνοντας έτσι κάποια λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Τέλος, μας ζητείται για μια ακόμα φορά να βάλουμε «πλάτη» στην εύρυθμη λειτουργία των
μέσων σταθερής τροχιάς, χωρίς όμως να διαβλέπουμε καμία πρόθεση για επανέναρξη
διαπραγματεύσεων σύναψης νέας ΣΣΕ οι οποίες διακόπηκαν λόγω της πανδημίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και ακολουθώντας ως μέλη της την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Μέσων Σταθερής Τροχιάς) συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 από 12:00 ως 16:00.»