Στεφανί Φραπάρ

Επιτέλους οι γυναίκες μπορούν και μπαίνουν στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ως διαιτητές, και η Στεφανί Φραπάρ είναι μια από αυτές. Μια γυναίκα που άνοιξε τον δρόμο και πλέον μπορεί και βρίσκεται στο Μουντιάλ 2022, μια διοργάνωση η οποία είναι ίσως η κορυφαία στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για μια Γαλλίδα η οποία έχει διαιτητεύσει σε πολλούς αγώνες υψηλού επιπέδου και βρίσκεται στον κατάλογο Διεθνών διαιτητών της FIFA από το 2005.

Έγινε η πρώτη γυναίκα που παρέστη ως διαιτητής στην αγώνα Λίβερπουλ -Τσέλσι το 2019 , στο πλαίσιο του ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ.

Το 2014 ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία διαιτήτευσε στη Λιγκ 2 του γαλλικού ποδοσφαίρου ενώ από το 2011 βρισκόταν ως κύρια διαιτητής στους αγώνες του Σαμπιονά Νασιονάλ.

Έχοντας στην “πλάτη” της πλούσιο βιογραφικό, ορίστηκε να διαιτητεύσει στο Παγκόσμιο κυπέλλων γυναικών στη Γαλλία το 2019 και ήταν εκείνη που διαιτήτευσε και στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ολλανδία στις 7 Ιουλίου 2019.

Έχει λάβει μέρος σε σπουδαίες, ποδοσφαιρικές οργανώσεις και το 2022 έφτασε η μεγάλη στιγμή, όπου και ορίστηκε να διαιτητεύσει σε αγώνες του Παγκοσμίου κυπέλλου ανδρών.

Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1983 στη Γαλλία και θεωρείται μια πολύ γλυκιά αλλά παράλληλα αυστηρή παρουσία στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η 38χρονη διαιτητής θα σφυρίξει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στον αγώνα της Γερμανίας με την Κόστα Ρίβα και στο πλευρό της θα έχει και άλλες γυναίκες.

Η Στεφανί θα έχει στο πλευρό της, τις Γιοσίμι Ιαμάστα από την Ιαπωνία και τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντας.

Είναι μια γυναίκα που έχει τολμήσει να επικρατήσει σε ένα άκρως ανδροκρατούμενο χώρο και θεωρείται ένα πρόσωπο πολλά υποσχόμενο!

Τσέκαρε και αυτά :

Survivor All Star : Πόσο θα διαρκέσει

Περίεργα : Έπαθε επιληπτική κρίση και μίλησε γαλλικά