Steve Lacy

Ο Steve Thomas Lacy-Moya, γνωστός απλά και ως Steve Lacy, είναι το νέο πιο ταλαντούχο όνομα της Αμερικάνικης μουσική σκηνής. Γεννημένος στις 23 Μαίου 1998 στο Compton της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, ο μικρός Steve αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με την μουσική από την στιγμή που έπιασε στα χέρια του την κιθάρα του video game, ‘Guitar Hero’. Στο σχολείο γνωρίστηκε με τον Jameel Bruner, με τον οποίο αργότερα θα γίνονταν μέλη του συγκροτήματος ‘The Internet’ με τους οποίους έκανε και τα πρώτα του βήματα στην δισκογραφία.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

To 2013, ως μέλος των The Internet πια και με βασικό ρόλο στην παραγωγή της μουσικής τους, κατάφεραν να κερδίσουν υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy στην κατηγορία ‘Best Urban Contemporary Album’. Συνέχισε την μουσική του πορεία κάνοντας παραγωγή σε καλλιτέχνες όπως J. Cole και Kendrick Lamar μεταξύ άλλων, μέχρι το 2017 όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του EP ως solo καλλιτέχνης με τίτλο “Steve Lacy’s Demo” και το debut album του “Apollo XXI” το 2019.

Το 2022 φαίνεται πως ήταν η τυχερή του χρονιά, καθώς με την κυκλοφορία του 2ου studio album του “Gemini Rights”, o Steve Lacy κατάφερε να γίνει το απόλυτο sensation. Η δουλειά του αυτή απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, με την GUARDIAN να το βαθμολογεί με 5 αστέρια και το album να εκτοξεύεται στο Top 10 του Billboard 200 και συγκεκριμένα στο #7.

Το single “Bad Habit” έγινε αμέσως viral στο Tik Tok, μετρώντας πάνω από 400 χιλιάδες creations, ενώ κατάφερε να γίνει η 1η του #1 επιτυχία στο Billboard Hot 100 όπως επίσης μπήκε στο Top 10 των charts παγκοσμίως. Το τραγούδι είναι υποψήφιο στα επερχόμενα βραβεία Grammy στις κατηγορίες “Record Of The Year” και “Song Of The Year”, ενώ το album, “Gemini Rights”, είναι υποψήφιο στην κατηγορία “Best Urban Contemporary Album”. Αν αυτό δεν προμηνύει το 2023 να είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον Steve Lacy, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να συμβεί.

Τσέκαρε και αυτά: