Έλενα Τσαγκρινού

Στην τελική ευθεία για τη Eurovision είναι η Έλενα Τσαγκρινού, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το «El Diablo».

Το «El Diablo», που έγραψαν οι διεθνώς γνωστοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, θα παρουσιαστεί επί σκηνής σε καλλιτεχνική επιμέλεια του παγκοσμίου φήμης Marvin Diettman. Την ενδυματολογική επιμέλεια έχει η διεθνώς καταξιωμένη πρωθιέρεια της ελληνικής μόδας Σίλια Κριθαριώτη. Τη χορογραφία έκανε η γνωστή Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings.

Μετά από συνεχείς πρόβες και συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες της Ευρώπης και τη στιγμή που τα προγνωστικά συνεχίζουν να την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις, η Έλενα Τσαγκρινού ετοιμάζεις βαλίτσες, καθώς λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, η κυπριακή αποστολή θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, η πρώτη πρόβα του «El Diablo» στη σκηνή του Ahoy Arena θα γίνει το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Η δεύτερη πρόβα θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Μαΐου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου θα γίνει το καθιερωμένο welcome event για την υποδοχή όλων των αποστολών στη διοργανώτρια πόλη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαΐου θα διεξαχθεί η πρώτη γενική πρόβα του «El Diablo», ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει η δεύτερη γενική πρόβα, κατά την οποία ψηφίζουν οι επιτροπές των χωρών.

Η τελευταία πρόβα θα γίνει λίγες ώρες πριν τον α’ ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου, όπου η Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» θα διεκδικήσουν την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της φετινής διοργάνωσης.