Στοργή

Η Στοργή είναι ο σύλλογος που ίδρυσαν οι Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών το 1991 στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους.

Η κυρία Τίμη Μπακατσέλου μια γυναίκα με έντονη φιλανθρωπική και πολιτιστική δράση είχε την ιδέα της δημιουργίας ενός σωματείου το οποίο να στηρίζει όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Έτσι, και με την βοήθεια μεγάλου αριθμού γυναικών της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «Η Στοργή». Η κυρία Μπακατσέλου μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου και συνεχίζει να επιτελεί με αλτρουισμό και αυταπάρνηση ένα σπουδαίο έργο.

Μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του Συλλόγου είναι ότι συμβάλλει στον εξοπλισμό των 2 ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα νοσηλείας για τα παιδιά. Επιπλέον, χρηματοδότησε κλινικές εργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες – αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών. Η Στοργή επίσης συμπαρίσταται στους γονείς των καρκινοπαθών παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα κακοήθη νοσήματα και οι νεοπλασίες πλήττουν ολοένα και περισσότερο το νεανικό πληθυσμό. Η μόνη λύση είναι η έγκαιρη και κατάλληλη αγωγή, με την οποία, σύμφωνα με μελέτες, τα δύο στα τρία παιδιά θεραπεύονται. Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, όπως και οι γονείς τους, βλέπουν ξαφνικά να ανατρέπεται η ζωή τους. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα αυτή πραγματικότητα είναι η ουσιαστική και αδιάκοπη υποστήριξη και βοήθεια.

Αυτήν ακριβώς την υποστήριξη και βοήθεια προσφέρει έμπρακτα ο σύλλογος Στοργή εδώ και 29 χρόνια. Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα λόγω της πανδημίας, η αγκαλιά της «ΣΤΟΡΓΗΣ» συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή και να υποδέχεται όλους όσους έχουν ανάγκη.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου, η κυρία Τίμη Μπακατσέλου καθώς και όλη η ομάδα του συλλόγου μας υπενθύμισαν την σημασία που έχει η προσφορά, η φροντίδα και η στήριξη σε άτομα που το έχουν ανάγκη.