Στοργή: Οι αναμνήσεις βγαίνουν από το μέρος που ήταν θαμμένες μέσα μας και μας λένε “κοίτα μας”. Οι εμπειρίες μας όμως, δεν εξαφανίζονται ποτέ, έστω και αν δεν τις θυμόμαστε ή δεν μας ενοχλούν. Ακόμα και αν τις κρύψουμε, οι σκιές τους φαίνονται πάνω μας, εισβάλλουν στα όνειρά μας.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στη «στΟργή», η Γιατρός (Μαρία Ναυπλιώτου) δέχεται στο ιατρείο της τον Σάκη και την Αλίκη και συγκλονίζεται από τις ιστορίες τους αλλά μέσα από αυτές ανακαλύπτει την ευαίσθητη καρδιά του Σάκη και τη φοβισμένη ψυχή της Αλίκης.

ad

Ο Σάκης ο Μόρτης (Αλέκος Συσσοβίτης) συνεχίζει την αφήγηση, μετά το θάνατο της μητέρας του από τον πατέρα του και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε στο σπίτι της μητριάς του. «Γιατρέ μου, πέρασα τη ζωή μου μέσα στο σκοτάδι και δεν μπορώ να νιώσω τίποτα πια».

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η Γιατρός όμως, έχει τις  αντιρρήσεις της καθώς πιστεύει ότι «ο Σάκης έχει πολύ όμορφη ψυχή». Η Αλίκη (Αναστασία Παντούση) εξιστορεί τα τραυματικά γεγονότα μετά το θάνατο της γιαγιάς της και αναρωτιέται «πώς τρεις άνθρωποι ζουν μαζί αλλά καταφέρνουν να είναι μόνοι». Η Γιατρός συμπεραίνει ότι «τιμωρήθηκε ζώντας χωρίς αγάπη, μέσα στη μοναξιά αλλά της αξίζει να ζήσει όπως όλοι οι άλλοι».

«Μητέρα»

Όταν ο πατέρας του Σάκη σκοτώνει τη μητέρα του μπροστά στα έντρομα μάτια του, εκείνος, ένα ορφανό πια παιδί, καταλήγει στο σπίτι της μητριάς του. Εκεί όμως θα μεγαλώσει σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον, αφού η μητριά του βρίσκει ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή της.

Παράλληλα, η Αλίκη εξιστορεί τον ρόλο που έπαιξε στο ατύχημα της γιαγιάς της, που οδήγησε τη μητέρα της στη φυλακή. Στο μεταξύ, ο Δαμιανός αμφιταλαντεύεται για το εάν θα ακολουθήσει τη γυναίκα του στη Βοστώνη, όπου ετοιμάζεται να μετακομίσει για επαγγελματικούς λόγους.

Τσέκαρε κι αυτό:

Χριστουγεννιάτικες διακοπές : Οι αγορές της Ευρώπης