Στοργή

Στοργή: Κατά τη διάρκεια της ζωής μας εμπιστευόμαστε ανθρώπους. Ποτέ δεν είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας και για το πώς θα εξελιχθούν, κανείς δεν λειτουργεί με εγχειρίδιο. Κάποιες φορές πληγωνόμαστε.

Όταν όμως οι πληγές συνεχίζουν να αιμορραγούν, κάποτε μπορεί να βρουν έκφραση μέσω του θυμού, της βίας και της οργής.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η Γιατρός (Μαρία Ναυπλιώτου), στο επεισόδιο της σειράς «Στοργή» την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, έρχεται αντιμέτωπη με επώδυνες εξομολογήσεις ασθενών της όπου κάνει μια θλιβερή διαπίστωση: «Σε αυτό τον κόσμο ο σκληρός θεωρείται δυνατός, ο αθώος τιμωρείται και δίκιο έχει αυτός που φωνάζει περισσότερο».

Η Γιατρός δέχεται μια καινούργια ασθενή στο γραφείο της, την Καίτη (Νεφέλη Κουρή), η οποία εντελώς ξαφνικά επιτέθηκε σε έναν άγνωστο άντρα, μπροστά στα μάτια του συζύγου και της κόρης της. Όταν ξετυλίγεται η ιστορία της, αποδεικνύεται ότι «η ζωή της ήταν σαν κινούμενη άμμος, όπου και αν πατούσε, βούλιαζε». Ένα φως όμως ανατέλλει πάντα στο τέλος κάθε δυσκολίας.

Η Άννα (Μαρίλια Μητρούση), από την άλλη, επανέρχεται στη Γιατρό και συνεχίζει την ιστορία της για το πώς κατέληξε να γίνει συνοδός πολυτελείας.

«Οι επιλογές της έχουν σκοτεινιάσει τη ζωή της και πιστεύει ότι δεν την αγάπησαν και δεν την αποδέχτηκαν».

Ο Σάκης (Αλέκος Συσσοβίτης), τέλος, συνεχίζει τη διήγησή του για την αγαπημένη του φίλη· πώς κατέληξε στους δρόμους, γιατί δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι της και το σκληρό και άδοξο τέλος της. Η Γιατρός καταλήγει σε ένα σκληρό συμπέρασμα: «Αν ένα παιδί προτιμά να είναι στο δρόμο και όχι στο σπίτι με την οικογένειά του, τότε δεν είναι δικό του πρόβλημα, αλλά είναι πρόβλημα όλων μας».

Επεισόδιο 16 – «Προστάτες»

Η ξαφνική επίθεση της Καίτης προς έναν άγνωστο άντρα, στα καλά καθούμενα, ωθεί τον Φάνη, τον σύζυγό της, να την φέρει στο γραφείο της Γιατρού. Εκεί θα αποκαλυφθεί η πραγματική σχέση της Καίτης με αυτόν τον άντρα, τον Λουκά, που έρχεται από το μακρινό της παρελθόν.

Παράλληλα, η  Άννα, η κόρη της Μάρως, εξιστορεί πώς γνώρισε τον Ρένο, έναν άνθρωπο της νύχτας και έγινε συνοδός πολυτελείας, αναζητώντας τη μεγάλη ζωή. Από την άλλη, ο Σάκης επιστρέφει στο παρελθόν, όταν η πρώτη απόπειρα απόδρασής τους από τη συμμορία του Τζίμη δεν πήγε καλά, με συνέπεια την τιμωρία των τριών παιδιών. Όταν πια τα καταφέρνουν να αποδράσουν, η Λία είναι ήδη πολύ άρρωστη.

Τσέκαρε κι αυτό: