Στοργή

Στοργή: Οι καταπιεσμένες αναμνήσεις έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Μπορεί να τις έχουμε βάλει «κάτω από το χαλάκι», αλλά στην πραγματικότητα όσα έγιναν στο παρελθόν ανήκουν σε μας, μας ακολουθούν, τα παίρνουμε μαζί μας, τα έχουμε βάλει στην ίδια μας τη ζωή, είναι συνεχώς στο μυαλό μας.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στη «στΟργή», η Γιατρός Μαργαρίτα Καλογεροπούλου (Μαρία Ναυπλιώτου) δέχεται ξανά στο ιατρείο της τον Σάκη και την Αλίκη και ακούει τις τραυματικές ιστορίες τους. Εκτός όμως από αυτούς, ένα νέο περιστατικό κάνει την εμφάνισή του – η Δώρα Γεωργίου ζητά τη βοήθεια της Γιατρού.

Η Δώρα (Δέσποινα Γιαννοπούλου) χτυπά την πόρτα της Γιατρού σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εξομολογείται ότι «δεν θέλω να ζήσω έτσι, μια τέτοια ζωή είναι κρίμα».

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μοιράζεται με τη Μαργαρίτα το τρομερό μυστικό που της αποκάλυψε η ετοιμοθάνατη μητέρα της, ένα μυστικό που ανάτρεψε όλη της τη ζωή όπως την ήξερε μέχρι τώρα.

Ο Σάκης ο Μόρτης (Αλέκος Συσσοβίτης) αφηγείται τις επώδυνες στιγμές του παρελθόντος και εκμυστηρεύεται ότι «ακόμη και στην πιο όμορφη μέρα μου δεν ήμουν ποτέ ευτυχισμένος». Θυμάται όμως με τρυφερότητα και τις όμορφες στιγμές που πέρασε με τη μητέρα του.

Από την άλλη, η Αλίκη (Αναστασία Παντούση) θυμάται μόνο τις άσχημες και συχνά βίαιες καταστάσεις που πέρασε με τη δική της μητέρα, η οποία αφού «δεν μπορούσε να κάνει κακό στην κόρη της, αποφάσισε να καταστρέψει όλες τις χαρές της». Η Γιατρός επιμένει ότι για να προχωρήσει στη ζωή της «πρέπει να βγάλει το δηλητήριο από μέσα της».

«Το Δώρο»

Η Αλίκη φτάνει στο γραφείο της Γιατρού έχοντας μια μεγάλη γρατζουνιά στο χέρι της. Μόνο που αυτή τη φορά δεν την έχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της… Καθώς ανατρέχει στο παρελθόν, εξιστορεί στη Γιατρό τη ζωή της με τη βίαιη μητέρα της.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by στΟργή (@storgi_skaitv.gr)

Όμως, όσο κι αν ανοιχτεί, υπάρχει ακόμα κάτι τρομερό που δεν μπορεί να βγάλει από μέσα της. Στο μεταξύ, στο γραφείο καταφτάνει η Δώρα Γεωργίου, ζητώντας τη βοήθεια της Γιατρού. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό που μόλις της αποκάλυψε η βαριά άρρωστη μητέρα της την έχει συγκλονίσει.

Παράλληλα, ο Σάκης ο Μόρτης, που εξακολουθεί να παλεύει με τις κρίσεις πανικού, σκάβει ακόμα πιο βαθιά στα τραύματα της παιδικής του ηλικίας.

Τσέκαρε κι αυτό:

Thanksgiving : Η παρέλαση στη Νέα Υόρκη