Στρατής Βογιατζής

Πολλές και πολλοί ψάχνουν να βρουν τον “τέλειο” άνδρα! Εκείνον που φέρει τον χαρακτηρισμό “Bachelor“… έτσι ώστε να τον κατακτήσουν και να μπορούν να ζήσουν μια ονειρική σχέση!

Στο δικό μου το μυαλό, ένας είναι ο άνδρας που θα μπορούσε να θεωρηθεί ο “απόλυτος Bachelor” και δεν είναι άλλος από τον Έλληνα σχεδιαστή κοσμημάτων και επιχειρηματία, Στρατή Βογιατζή.

Ο Στρατής Βογιατζής είναι ένας άνδρας ο οποίος τα έχει όλα! Είναι super dreamy (εμφανισιακά), πανέξυπνος, πολυπράγμων και πάνω από όλα ξέρει πως να μιλά στην ψυχή των ανθρώπων! Με λίγα λόγια, μπορεί να κάνει τα πάντα γιατί είναι μοναδικός!

Στρατή μου, αρχικά thanks για τη συνέντευξη! Ξέρω πως «τρέχεις» από το πρωί μέχρι το βράδυ για διάφορα projects! Σε τι φάση σε πετυχαίνω;

Στις ερωτήσεις σου θα απαντάω ακόμα και στο νεκροκρέβατο αν βρεθώ Αλεξ μου. Εσύ ήσουν η πρώτη μου συνέντευξη και σε ευχαριστώ για τότε, νομίζω το 2013 ήταν αν θυμάμαι καλά, οπότε θα ήθελα να είσαι και η τελευταία όταν έρθει η ώρα μου, να ξεκίνησα με κάτι εύθυμο (γέλια).  Η «φάση» μου όπως τη λες είναι σαν κάτι ταινίες από τον αγαπημένο μας Θανάση Βέγγο έτσι θα την χαρακτήριζα με τόσο πολύ τρέξιμο!“.

Είμαι huge φαν των κοσμημάτων σου ( το ξέρεις)! Ποιοι άνθρωποι πιστεύεις πως πρέπει να φορούν Voy jewelry και γιατί;

“Σε ευχαριστώ πολύ τόσο για την εκπληκτική αισθητική σου (γέλια)  όσο και για την αγάπη σου προς τα σχέδια μου. Η απάντηση μου ως προς το «πρέπει» δεν υπάρχει, αλλά ως προς το θέλω μου, θα ήταν άνθρωποι με ιδέες και φωτεινή σκέψη η οποία αναδύεται φυσικά μόλις κατανοήσουμε το σκοτάδι μας”.

Τσέκαρε ορισμένες από τις πανέμορφες δημιουργίες του Στρατή:

Ένα πουλάκι μου είπε πως θα σε έβλεπε, άνετα, ως τον απόλυτο Bachelor… Παίζει κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος;

Και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσε αυτή η πρόταση να έχει εμένα ως παραλήπτη, ντρέπομαι και νευριάζω τόσο πολύ. Είναι σαν να μην γνωρίζουν τίποτα από αυτά που πρεσβεύω, όπως για παράδειγμα την αγάπη μου και τον σεβασμό μου προς το όμορφο και πιο σημαντικό φύλο στα μάτια μου. Οπότε και να μου έχει γίνει αυτή η αποκρουστική πρόταση δεν θα μπορούσα να το παραδεχτώ από ντροπή“.

Άρα δεν πας Bachelor αλλά είσαι single;

“Πόσο μαεστρικά μου το έφερες βρε Αλεξ μου; Φοβερή! Δανείζομαι και παραθέτω την ατάκα που δεν περίμενα να διατυπώσω εφόσον τη βλέπω-ακούω σε τόσες άλλες συνεντεύξεις πολλά χρόνια και να σου πω την αλήθεια την κορόιδευα.
Είμαι πολύ καλά Αλεξ μου!”.

Στα stories σου βλέπω να κάνεις βολτίτσες με σκάφη και ζηλεύω! Απολαμβάνεις χαλαρές, θαλασσινές βόλτες ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Με βλέπεις σε ιστιοπλοϊκά και σκάφη συχνά, διότι μαζί με τον συνέταιρο και αδελφικό μου φίλο ,Ιάκωβο Κονδύλη, έχουμε σκάφη ενοικιαζόμενα αναψυχής και η εταιρία ακούει στο όνομα Day Cruise Marine.
Ετοιμάζουμε και κάτι μοναδικό σε λίγο καιρό που θεωρώ ότι όλη η Αθήνα και όχι μόνο θα μαζεύεται να διασκεδάζει με δυνατή μουσική, μπουζούκια, βιολιά και δυο πολύ ωραίες φωνές , μέσα στη θάλασσα με προορισμό ένα ιδιωτικό νησί το οποίο θα είναι μόνο για τους πελάτες και φίλους μας για αυτές τις μαγικές βραδιές και όλα αυτά 20 λεπτά από την Αθήνα.
Είμαστε όπως λέμε την ομάδα μας οι «The Dreamers”. Όμως μην μου λες ζηλεύεις, δικά σου είναι όποτε θέλεις“.

Μπορεί να είσαι ένας καλλιτέχνης που δημιουργεί απίστευτα έργα τέχνης τα οποία φορά ο κόσμος, αλλά ξέρω πως έχεις στρέψει το ενδιαφέρον σου και προς αλλά μονοπάτια όπως είναι η στιχουργική! Μιλά μου για αυτό!

Με το κομμάτι της συγγραφής από παιδί έχω μια αγάπη να πω την αλήθεια μου. Με τους στίχους όμως ασχολήθηκα πριν δυο χρόνια περίπου με αφορμή τη Μαρσούλα μου που έφυγε από κοντά μου. Έτσι λοιπόν το πρώτο τραγούδι που έγραψα ήταν για εκείνη και έχω την τιμή να το έχω εμπιστευθεί με όλη μου την αγάπη στην φίλη μου Μελίνα Ασλανίδου η οποία είναι η πιο κατάλληλη στα δικά μου αυτιά για να το ερμηνεύσει και να ακουστεί το τραγούδι μέχρι εκεί ψηλά με τον «λυγμό θεού» όπως χαρακτηρίζω την φωνή της το οποίο θα βγει μαζί με το βιβλίο που ετοιμάζω το οποίο ακούει στο όνομα «ΦΟΥ» και έπειτα από παρέμβαση-προτροπή της Μελίνας η οποία έχει διαβάσει κείμενα μου και μερικά από αυτά από ότι θυμάμαι την έκαναν να βουρκώσει και να τα αισθανθεί τόσο δικά της.
Έχουμε περάσει πολλά και οι δυο και κοινά πράγματα οπότε έτσι έδεσε το γλυκό που λένε.
Ένα ακόμα τραγούδι πολύ αγαπημένο μου έχω δώσει στον Στέλιο Ρόκκο με τον οποίο γνωρίστηκα στα πρώτα μου βήματα ως σχεδιαστής κοσμήματος και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ με την αποδοχή της πρότασης μου να φωτογραφηθεί για την συλλογή που είχα δημιουργήσει τότε την Angel. Δυο τραγούδια μου έχει στα χέρια του ο πολύ καλός μου φίλος Πάνος Κιάμος, αλλά αυτό που θα παρουσιαστεί πιο γρήγορα, ίσως και σε ένα μήνα από τώρα , είναι ένα τραγούδι με στίχους δικούς μου και μουσική του επίσης καλού μου φίλου Στέλιου Λεγάκη που θα το ερμηνεύσει ο αγαπημένος μου Θανάσης Βασιλάκος που με την φωνή του απογείωσε το κομμάτι”.

Κοσμήματα, τραγούδι, ιστιοπλοϊκά… Θα ασχοληθείς και με τίποτα άλλο;

“Έχω γράψει 3 μικρού μήκους ταινίες. Αυτές θέλω μέσα στον επόμενο χρόνο να τις μεταφέρω από το χαρτί στην οθόνη. Με την Ματθίλδη Μαγγίρα λοιπόν θα έχω την τιμή να συνεργαστώ σε μια ταινία από αυτές και θα είναι μεγάλη μου χαρά διότι
μας δένει ένας τρόπος σκέψης πολύ ιδιαίτερος και δικός μας που εάν μας ακούσει κάποιος τρίτος όταν συζητάμε θα μας θεωρήσει το λιγότερο περίεργους.
Σκηνοθέτης σε αυτή την μικρού μήκους θα είναι ο αγαπημένος μου ξάδελφος ο οποίος έχει ένα θαυμάσιο πνεύμα και μυαλό ο Κωνσταντίνος Γρήγορακακης“.

Είσαι ένας νέος άνδρας και θεωρείσαι πολύ πετυχημένος σε αυτό που κάνεις! Τι θα συμβουλή θα έδινες σε έναν άνθρωπο που θα ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια σου;

Δεν με λες και τόσο νέο (γέλια). Αλλά αν σκεφτούμε ότι ο χρόνος είναι σχετικός τότε ναι, μπορεί να είμαι από πολύ νέος έως και πολύ παλιός, όσον αφορά την συμβουλή της «επιτυχίας» τότε θα πω ότι στο τέλος της ζωής μας γνωρίζουμε αν τελικά «πετύχαμε» η «αποτύχαμε» που και αυτό είναι πολύ σχετικό για τον καθένα τι είναι επιτυχία και τι αποτυχία. «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» λοιπόν θα πω και εγώ όπως είχε πει και ο Σόλων στον Κροίσο τον γνωστό τότε για τα αμύθητα πλούτη βασιλιά που γίνονταν όλο και περισσότερα, ο οποίος είχε υποτάξει όλα τα έθνη ανάμεσα στο Αιγαίο Πέλαγος και τον ποταμό Άλυ, όμως είδαμε-μαθαμε την κατάληξη του.
Οπότε συμβουλή δεν έχω αλλά έχω να προτείνω κάτι.
Προτείνω λοιπόν να επιλέγετε δίπλα σας ανθρώπους με μεγάλα χαμόγελα και με αρκετή αγάπη μέσα τους έτοιμη να σας την προσφέρουν.ν Και κάπως έτσι βγαίνεις κερδισμένος από αυτό το παιχνίδι“.

Είναι λίγο κλισέ η ερώτηση αυτή, αλλά έχει μεγάλη σημασία! Από που αντλείς έμπνευση;

“Μου αρέσουν οι κλισέ ερωτήσεις. Τις χρειάζομαι για να κατανοώ καθημερινά το λίγο μου μέσα από αυτές και το ίσο που έχουμε όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας. Έμπνευση λοιπόν αντλώ από όλα τα καθημερινά μου βιώματα και τα βιώματα των γύρων μου. Από τον έρωτα, το μίσος, την απώλεια, τον θυμό, από ότι μπορεί να με κάνει να “ζήσω” δηλαδή και να διεγείρει τις αισθήσεις μου“.

Που βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

“Αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που ποτέ δεν μπορώ να απαντήσω αν και έχω άπλετη φαντασία όπως θα γνωρίζεις, όμως δεν κάνω μελλοντικά σχέδια δεν μου αρέσει να επενδύω σε κάτι που δεν είναι στο χέρι μου να καταφέρω αλλά στο χέρι της «θεάς» τύχης.
Το μέλλον είναι αβέβαιο αλλά θα πω αυτό που μου βγήκε σαν επιθυμία πολύ πρόσφατα, να με δω δηλαδή με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου αγκαλιασμένους με όλους τους αγαπημένους μας μια παρέα να χαμογελάμε, αυτό θα ήθελα να το ζήσω και το νιώθω σαν την απόλυτη χαρά ότι θα είναι”.

Θα σε ρωτήσω κάτι τελευταίο, γιατί ξέρω πως οι απόψεις σου έχουν ιδιαίτερη απήχηση και συχνά τοποθετείσαι πάνω σε επίκαιρα ζητήματα! Το θέμα με τον κορονοϊό και όλα όσα ακούγονται, πώς το βλέπεις; 

“Είμαι άνθρωπος που ακολουθώ την λογική και οι γνώσεις μου και οι απόψεις μου κατοχυρώνονται μόνο με αποδείξεις, για το συγκεκριμένο ζήτημα εμπιστεύομαι γιατρούς με πτυχία και μεταπτυχιακά που όμως δεν είναι καθεστωτικοί όσα χρόνια τους παρακολουθώ. Οπότε όσους βλέπω επανειλημμένα στα ΜΜΕ δεν τους λογαριάζω σαν ιατρούς αλλά σαν μικρές μαριονέτες που παίζουν το ρόλο τους. Έχω και ένα μαγικό κόλπο για να αντιληφθώ γρηγορότερα ποια είναι η αλήθεια σε οποιοδήποτε σοβαρό θέμα προκύπτει. Ανοίγω την τηλεόραση ακούω τι προωθούν τα ΜΜΕ για αλήθεια και ξέρω ότι το αντίθετο είναι η πραγματικότητα. Αυτό το “μαγικό” δεν πέφτει έξω, Abra Katabra.

Αν θες να τσεκάρεις τον Στρατή, βρες τον στο Instagram εδώ —>>> stratisvoy

Το official web site για να βρεις τα κοσμήματα του είναι εδώ — >>>>voyjewellery.gr

Who said this…. @stylefreakalex