SEG_Wine Business Management

Με την προσθήκη δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων εμπλουτίζει φέτος την γκάμα των σπουδών που προσφέρει το Swiss Education Group (SEG), το κορυφαίο Ελβετικό δίκτυο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Hotel Management.

Πρόκειται για το ‘Diploma in Vegetarian Culinary Arts’, ένα πρόγραμμα με ειδίκευση στη χορτοφαγική μαγειρική τέχνη και το ‘Certificate in Wine Business Management’, ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 2 εβδομάδων με έμφαση στην επιχειρηματικότητα στο χώρο της οινοποιίας.

Μέσω του προγράμματος χορτοφαγικής μαγειρικής τέχνης , τo Swiss Education Group προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εξελίξουν την αγάπη τους  για τη χορτοφαγική κουζίνα πλάι σε έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές μαγειρικής.

Ξεκινώντας από την εκμάθηση των θεμελιωδών αρχών της χορτοφαγικής μαγειρικής και αποκτώντας στην πορεία γνώσεις σχετικά με τις αντικαταστάσεις των υλικών, το συνδυασμό κρασιού και φαγητού και τον τρόπο παρουσίασης των δημιουργιών τους, οι μαθητές στο τέλος του προγράμματος θα έχουν αποκτήσει την ικανότητα να μετατρέψουν οποιοδήποτε πιάτο σε ένα χορτοφαγικό αριστούργημα που μπορεί εύκολα να ταιριάξει σε ένα μενού 5 αστέρων.

Για την απόκτηση του διπλώματος απαιτείται η παρακολούθηση και των δύο περιόδων του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 22 εβδομάδων.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό κέντρο στην ακαδημία μαγειρικής τέχνης, στο Le Bouveret campus της Ελβετίας, που φιλοξενεί συνολικά 15 υπερσύγχρονες επαγγελματικές κουζίνες.

Οι μαθητές έχουν επίσης πρόσβαση στο The Mosimann Collection, μια πολύτιμη συλλογή σπάνιων γαστρονομικών δημοσιεύσεων και αντικειμένων που είναι διαθέσιμη προς τιμήν του καταξιωμένου σεφ Anton Mosimann. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται τέλος η διοργάνωση εκδρομών σε βιομηχανικούς πυλώνες της τοπικής κοινότητας, όπως η επίσκεψη σε κάποιο εργαστήριο ή εργοστάσιο σοκολάτας.

Για όσους θέλουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις  τους στον κλάδο της οινοποιίας, το ‘Certificate in Wine Business Management’ αποτελεί την ιδανική επιλογή. Το πρόγραμμα που εστιάζει στην επιχειρηματικότητα στην οινοποιία και τη βιώσιμη αναζήτηση πόρων, φιλοξενείται στο κολέγιο César Ritz στο Brig campus, στην καρδιά της περιοχής Valais στην Ελβετία. Αποτελεί τη μοναδική εγκατάσταση στην περιοχή που παρέχει επίσημη διαπίστευση από τον παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικό οργανισμό Wine & Spirit Education Trust (WSET). Οι μαθητές που θα επιλέξουν το campus για τη διαμονή τους, θα επωφεληθούν από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις φιλοξενίας της σχολής και τις ξεχωριστές επιλογές φαγητού.

Με στόχο την επίτευξη μιας στρογγυλεμένης εμπειρίας μάθησης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από τις συνεδρίες γευσιγνωσίας κρασιού και τις επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς, τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας, η οποία θα φέρει τους μαθητές στην καρδιά των αμπελώνων. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται ένα εβδομαδιαίο masterclass  πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων.

Ο Tarek Kouatly, Director of Marketing and Development στο SEG, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τα δύο νέα, εξειδικευμένα και ολοκληρωμένα προγράμματα που προσφέρει το SEG από τη φετινή χρονιά. Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, τα προγράμματα  αυτά επικεντρώνονται στο να εξοπλίσουν τους σπουδαστές με σύγχρονες δεξιότητες και γνώσεις, που θα τους εξασφαλίσουν μια υποσχόμενη καριέρα μελλοντικά. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού, το SEG εξακολουθεί να  προσφέρει στους σπουδαστές του διακεκριμένη και ποιοτική εκπαίδευση με στόχο την εξέλιξή τους σε στελέχη ικανά να ξεχωρίσουν στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον».