Συμπτώματα Covid

Συμπτώματα covid: Η επέλαση μιας πανδημίας μπορεί να έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς κανένας από μας δεν πίστευε ποτέ ότι η ανθρωπότητα θα ερχόταν αντιμέτωπη με το σοβαρότερο πρόβλημα όλων των εποχών.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει ολόκληρη την ανθρωπότητα, και πολλές χώρες παίρνουν δρακόντεια μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού, αλλά με τους πολίτες στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι πολίτες που ακόμη και σήμερα αγνοούν τη σοβαρότητα αυτού παγκοσμίου φαινομένου που απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη.

Επίσης, πολλοί είναι οι άνθρωποι που δε γνωρίζουν ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν εάν προσβληθούν από τον covid-19.

Όταν ένας άνθρωπος, λοιπόν, προσβληθεί από κορονοϊό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει πυρετό, ξηρό βήχα και έντονα αισθήματα κούρασης και κόπωσης.

Επιπροσθέτως, κανείς θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα διάρροιας, πονόλαιμου, επιπεφυκίτιδας, πονοκεφάλου, απώλειας γεύσης ή όσφρησης, πόνους στο σώμα, μέχρι και δερματικά εξανθήματα.

Τα σοβαρότερα συμπτώματα, τέλος, είναι η δυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια, πόνος ή πίεση στο στήθος, μέχρι και απώλεια ομιλίας ή κίνησης.

Η χρήση μάσκας, κι η συχνή καθαριότητα των χεριών επιβάλλεται προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του covid-19.

Ενώ σε κάθε περίπτωση όποιος νιώθει τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να αυτοπεριοριστεί στο σπίτι του και εάν επιδεινωθεί η κατάσταση να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό γιατρό ή τον ΕΟΔΥ.