Κρούσματα Κυριακής

Συμπτώματα κορονοϊού: Ο κορονοϊός έχει πολλά συμπτώματα από τα οποία θα πρέπει να πονηρευόμαστε ότι κάτι συμβαίνει και θα πρέπει να προσέξουμε.

Ωστόσο, μία επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε προς τα τέλη του 2020 αποδεικνύει πως ένα είναι το πρώτο σύμπτωμα του κορονοϊού και το οποίο θα πρέπει να μας θορυβήσει.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη λοιπόν ο κορονοϊός προκαλεί αρχικά κόπωση στα πρώτα στάδια της ασθένειας.

Η έρευνα αυτή έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποδείχθηκε πως το 82% των ατόμων που ήταν θετικοί στον ιό ανέφεραν ως πρώτο σημάδι του κορονοϊού την κόπωση. Πάντως, ως δεύτερο σημάδι της ασθένειας είναι ο πονοκέφαλος.

Φυσικά θα πρέπει να γίνει σαφές πως ο πονοκέφαλος και η κόπωση δεν είναι τα μόνα συμπτώματα του κορονοϊού και επίσης πρέπει να διευκρινιστεί πως αυτά μπορεί να προέρχονται από χίλια δύο πράγματα.

Αυτό σημαίνει πως όποιος έχει πονοκέφαλο ή νιώθει κόπωση δεν σημαίνει πως έχει και κορονοϊό και επομένως δεν χρειάζεται κανένας πανικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 3% των ατόμων με κορονοϊό διαπίστωσαν πως είχα ως μοναδικά συμπτώματα την κόπωση και τον πονοκέφαλο.