: Πόσες φορές μαγειρεύεις ή έχεις απλώσει στο πιάτο μια λαχταριστή φέτα ψωμί και θέλεις να απλώσεις μαρμελάδα αλλά το βαζάκι δε σου κάνει τη χάρη να ανοίξει γιατί έχει “κολλήσει” το καπάκι; Εμάς πολλές και έπρεπε να κάνουμε κάτι για να μπορέσουμε να σωθούμε από αυτή τη “λαίλαπα”.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Πολλά προϊόντα τα συσκευάζουν σε βαζάκια όπως είναι οι πίκλες, οι μαρμελάδες και άλλα πολλά και δεν είναι λίγες οι φορές που τα καπάκια κολλούν! Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλή δύναμη για να τα ανοίξουμε και μας “βγαίνουν” τα χέρια ή πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον άλλον πιο δυνατό!
Συμβουλές για σπίτι – Τι πρέπει να κάνεις
- Βράζεις νερό στον βραστήρα σου και το ρίχνεις σε ένα μπολ
- Το αφήνεις να κρυώσεις για λίγα λεπτά και έπειτα βάζεις το βάζο ανάποδα με το καπάκι να “κοιτάζει” τον πάτο του μπολ! Αφήνεις για 5 λεπτά και έπειτα με μια πετσέτα ανοίγεις το καπάκι! Και είσαι κομπλέ!
Πρόσεχε να μην είναι καυτό το νερό διότι μπορεί να σπάσει το βαζάκι και να κάνεις ζημιά!
Τσέκαρε και αυτά:
- Το Προξενιό της Ιουλίας: Ο ρόλος του Δημήτρη Αλεξανδρή
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Το “κρυφό” ταλέντο (pic)