Συναισθηματικός εκβιασμός

Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι ένα δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο στις σχέσεις των ανθρώπων και πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν θύματα, ενώ πολλές φορές δεν μπορούμε καν να το καταλάβουμε.

ad

Εκβιάζουμε συναισθηματικά κάποιον όταν έχουμε σκοπό να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι εκείνοι που απαιτούν πράγματα από τον άλλον ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με την κάλυψη των ανασφαλειών. Πχ μπορεί κάποιος να ζητήσει από το ταίρι του να κόψει τις επαφές με ένα άτομο, κάτι που αποτελεί κατάφωρο συναισθηματικό εκβιασμό. Και αυτό γιατί εάν το ταίρι σας είναι κακό σκαρί ανθρώπου και να το σβήσει θα βρει έναν άλλον τρόπο να διατηρεί επαφές.

Ο συναισθηματικός εκβιασμός έχει ένα ακόμα σημάδι. Οι άνθρωποι αυτοί σε κατηγορούν για πράγματα που δεν έχεις κάνει και ο στόχος του είναι να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα και τύψεις. Έτσι στη συνέχεια θα σε υποχρεώσουν να κάνεις αυτό που θες εσυ προκειμένου να νιώσεις εσύ ότι εξιλεώνεσαι για αυτό το υποτιθέμενο κακό που έκανες.

Ένα τρίτο σημάδι είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν μεγάλο καυγά σε δημόσιο χώρο. Τον άνθρωπο που αγαπάμε δεν τον εκθέτουμε και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ενός συναισθηματικού εκβιαστή.

Ένα επίσης σημάδι σοβαρό ειναι πως παρά το γεγονός ότι έχετε κάνει τα πάντα για να ευχαριστείτε έναν άνθρωπο, αυτός συνεχίζει και σας πιέζει και ζητάει ακόμα περισσότερο και ακόμα περισσότερο και αυτό δεν έχει τέλος.

Τσέκαρε κι αυτό:

Ζυγός Μάιος: Οι προβλέψεις για τον Μάιο του 2022

Ad