Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου

Από το “Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου” αποκάλυψε πως πάσχει η γνωστή τραγουδίστρια , Σελίν Ντιόν μέσω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος που έστειλε στον κόσμο όπου και ανακοίνωνε την ακύρωση της περιοδείας “Courage tour”.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το σπάνιο σύνδρομο δεν είναι ένα καθημερινό φαινόμενο με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι και χαρακτηρίζεται ως “νευρολογικής φύσεως” πάθηση η οποία διαταράσσει το νευρικό σύστημα κι δεν είναι σταθερή.

Κάποια από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται είναι η δυσκαμψία κάποιων σημείων του σώματος, οι επώδυνοι σπασμοί μυών του κορμού και του αυχένα ενώ υπάρχει λόρδωση της οσφυικής μοίρας στη σπονδυλική στήλη.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται όταν κάποιος υποφέρει από αυτή το “Σύνδρομο δύσκαμπτος ανθρώπου” εντείνονται από το στρες, το άγχος και τις ακούσεις κινήσεις. Κάποια από τα συμπτώματα που επίσης εμφανίζονται είναι η ταχυκαρδία και η δύσπνοια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια θεραπεία, αλλά γίνονται διάφορες αγωγές έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να κοντρολάρει τα συμπτώματα που εμφανίζει.

Το μήνυμα της Σελίν Ντιόν

Η τραγουδίστρια σε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα στο Ιnstagram μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει λέγοντας :

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

“Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000.

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμη μου και την ικανότητα μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνα”. 

Η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ακυρώσει τις συναυλίες της για να μπορέσει να ανακάμψει και κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να επανέλθει.

Τσέκαρε και αυτά :

Τατουάζ στα μάτια : Γυναίκα τυφλώθηκε μετά από “παρέμβαση”

Madwalk 2022 : Ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν