Σύνδρομο Μινχάουζεν

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται όλο και περισσότερο δυο λέξεις! “Σύνδρομο Μινχάουζεν”! Και αφού ψάξαμε να βρούμε τι είναι, είδαμε πως υπάρχει και μια σειρά η οποία μας “έδειξε¨τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο σύνδρομο σε έναν άνθρωπο!

Τι είναι το σύνδρομο Μινχάουζεν;

Το γνωστό ως “Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου”, είναι μια ψυχική διαταραχή  την οποία βιώνει ένας άνθρωπος ο οποίος προσέχει ένα άτομο το οποίο είναι “ευάλωτο” (π.χ ένας γονέας ή ένας νοσηλευτής ή και πολλοί άλλοι που έχουν κάτω από τη φτερούγα τους κάποιον άνθρωπο που πιστεύουν ότι χρειάζεται την προστασία του) και συμπεριφέρονται στα άτομα τα οποία “προστατεύονται” σαν να έχουν σοβαρές ασθένειες ενώ εκείνα δεν είναι στα πραγματικότητα άρρωστα.

Μάλιστα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ένας άνθρωπος που πάσχει από το εν λόγω σύνδρομο προσπαθεί να δημιουργήσει σωματικά προβλήματα στο άτομο που φροντίζει έτσι ώστε να το έχει ακόμη περισσότερο ανάγκη.

“The act”

Το 2015 η Gypsy Rose αποφάσισε να ζητήσει από το αγόρι που έβλεπε να δολοφονήσει τη μητέρα της! Γιατί; Γιατί την είχε φτάσει σε σημείο να πιστεύει πως πεθαίνει γεμίζοντας το σώμα της με χάπια, υποβάλλοντας τη σε θεραπείες τις οποίες δε χρειαζόταν και δημιουργώντας της μια ζωή γεμάτη ψεύτικη αρρώστια.

Η Ντι Ντι Μπλάσαρντ  ήταν μια γυναίκα η οποία τα είχε όλα όταν ήταν μικρή! Ωραία, με πολλές επιτυχίες και με χαρτί νοσηλεύτριας! Όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη της Gypsy κάτι μέσα της άλλαξε και ξαφνικά άρχισε να νιώθει ότι το παιδί της δεν ήταν καλά! Έτσι ξεκίνησε να την πηγαίνει σε γιατρούς, να τη βάζει σε αναπηρικό καροτσάκι και να δημιουργεί στο μυαλό της ένα σενάριο περί σοβαρής ασθένειας της κόρης της! Μέσα από την “ασθένεια” της κόρης της κατάφερε να βγάλει πολλά λεφτά καθώς ο κόσμος ήθελε να τη στηρίξει! Αλλά η Gypsy μεγάλωνε και άρχισε να καταλάβαινει πως κάτι περίεργο συμβαίνει και πως νιώθει καλά! Έτσι άρχισε να υποψιάζεται πως η μητέρα της, της κάνει κακό! Γνώρισε ένα αγόρι στα social media και έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της Ντι Ντι!

Όλη η ιστορία της Gypsy παρουσιάζεται στη σειρά “The Act” του Hulu και έχει πολύ ενδιαφέρον! Τσέκαρε το trailer και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβεις λίγο περισσότερο τι σημαίνει το συγκεκριμένο σύνδρομο!

Τέλεια πρόταση για ΣΚ!