Χοιρινό κατσαρόλας με σέλινο και λεμόνι είναι μία από τις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε ειδικά αυτές τις ημέρες που έχει κρύο.
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή λαιμό), κομμένο σε μερίδες
- 1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
- 2-3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε τη δάφνη, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο.
- Ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
- Ετοιμάστε το αυγολέμονο: Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού και λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα.
- Ρίξτε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακινήστε την κατσαρόλα και αφήστε για 5 λεπτά να «δέσει» η σάλτσα.
- Σερβίρετε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο ψωμί.
Τσέκαρε κι αυτά:
Zyme Zymospritzeria: Στην καρδιά του Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή