Συνταγές

Χοιρινό κατσαρόλας με σέλινο και λεμόνι είναι μία από τις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε ειδικά αυτές τις ημέρες που έχει κρύο.

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή λαιμό), κομμένο σε μερίδες
  • 1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
  • 2-3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέστε τη δάφνη, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο.
  5. Ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
  6. Ετοιμάστε το αυγολέμονο: Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού και λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα.
  7. Ρίξτε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακινήστε την κατσαρόλα και αφήστε για 5 λεπτά να «δέσει» η σάλτσα.
  8. Σερβίρετε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο ψωμί.

Τσέκαρε κι αυτά:

Zyme Zymospritzeria: Στην καρδιά του Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή

Το 2025 για τα 12 ζώδια