Mία από τις πιο διαδεδομένες συνταγές για Air Fryer είναι με κοτόπουλο και ειδικά όταν πρόκειται για κοτομπουκιές το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
Υλικά:
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Λίγο ελαιόλαδο σε σπρέι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία κοτόπουλου: Πλύνετε και κόψτε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Στεγνώστε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάστε τα υλικά για την επικάλυψη:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σε τρίτο μπολ, βάλτε το αλεύρι.
Πανάρισμα:
Περνάτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό, και τέλος από τη φρυγανιά, ώστε να καλυφθεί καλά.
Μαγείρεμα:
Προθερμάνετε το airfryer στους 200°C για 3 λεπτά.
Τοποθετήστε τις κοτομπουκιές στο καλάθι του airfryer, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους. Ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τες στη μέση του χρόνου.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τις τραγανές κοτομπουκιές με ντιπ της επιλογής σας, όπως σάλτσα μπάρμπεκιου ή μουστάρδα. Απολαύστε ένα τραγανό και υγιεινό γεύμα, ιδανικό για κάθε μέρα!
Τσέκαρε κι αυτά: