Για μία ξεχωριστή και πέρα από τα συνηθισμένα επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις συνταγές για κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα από μάνγκο και τσίλι.
Είναι μια συνταγή με γεύσεις που συνδυάζουν το ελληνικό στοιχείο με εξωτικές νότες. Ακολουθεί περιγραφή:
Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 50 γρ. αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα μάνγκο-τσίλι:
- 1 ώριμο μάνγκο (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
- 1 πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη)
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
- Χυμός από 1 λάιμ
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Για τη συνοδεία:
- Ρύζι μπασμάτι ή πουρές γλυκοπατάτας.
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία κοτόπουλου:
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα περνάτε διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και το μείγμα φιστικιών-φρυγανιάς.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα.
- Σάλτσα:
- Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τζίντζερ και το τσίλι.
- Προσθέτετε το μάνγκο, το μέλι και τον χυμό λάιμ. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ για λεία υφή.
- Σερβίρισμα:
- Στρώνετε τη βάση με ρύζι ή πουρέ και τοποθετείτε το φιλέτο. Περιχύνετε με τη σάλτσα.
Αυτό το πιάτο προσφέρει έναν συνδυασμό τραγανότητας, γλυκύτητας και πικάντικων στοιχείων, ιδανικό για μια διαφορετική Κυριακή!
Τσέκαρε κι αυτά:
Μήλο: Τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας