Συνταγές για μακαρόνια

Από τις πιο απλές και γρήγορες είναι οι συνταγές για μακαρόνια όπως είναι και η παρακάτω αυτή τη φορά όμως και με λαχανικά.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. μακαρόνια (της επιλογής σας, όπως σπαγγέτι ή πένες)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. σπανάκι (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο μακαρονιών: Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθήκη πιπεριών, κολοκυθιού και μελιτζάνας: Προσθέτετε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα και σοτάρετε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθήκη ντοματινιών και σπανακιού: Ρίχνετε τα ντοματίνια και, αν χρησιμοποιείτε, το σπανάκι. Αφήνετε να μαγειρευτούν για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  5. Ανακάτεμα με μακαρόνια: Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον φρέσκο βασιλικό.
  6. Σερβίρισμα: Μοιράζετε τα μακαρόνια σε πιάτα και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Τσέκαρε κι αυτά: