Μία από τις πιο γευστικές συνταγές για μακαρόνια είναι εκείνη με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρι, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (π.χ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες)
- 4 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη (ή καστανή ζάχαρη για πιο έντονη γεύση)
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (για γαρνίρισμα)
- 1/4 φλιτζανιού καρύδια (προαιρετικά, καβουρδισμένα)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι ή μαϊντανός)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία Κρεμμυδιών:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο ξύδι. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν καραμελένια υφή.
- Μακαρόνια:
- Εν τω μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε τα, κρατώντας περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
- Συνδυασμός:
- Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας σταδιακά λίγο από το νερό του βρασίματος για να δέσει η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά.
- Γαρνίρισμα:
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και γαρνίρετε με κομμάτια κατσικίσιο τυρί και καβουρδισμένα καρύδια.
Tips
:
- Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για 2-3 μέρες και να χρησιμοποιηθούν σε πίτσες, μπρουσκέτες ή σαλάτες.
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!
Τσέκαρε κι αυτά: