Συνταγές για μακαρόνια

Μία από τις πιο γευστικές συνταγές για μακαρόνια είναι εκείνη με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρι, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια (π.χ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (ή καστανή ζάχαρη για πιο έντονη γεύση)
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (για γαρνίρισμα)
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια (προαιρετικά, καβουρδισμένα)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι ή μαϊντανός)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κρεμμυδιών:
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προσθέστε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο ξύδι. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν καραμελένια υφή.
  2. Μακαρόνια:
    • Εν τω μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε τα, κρατώντας περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
  3. Συνδυασμός:
    • Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας σταδιακά λίγο από το νερό του βρασίματος για να δέσει η σάλτσα.
    • Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά.
  4. Γαρνίρισμα:
    • Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και γαρνίρετε με κομμάτια κατσικίσιο τυρί και καβουρδισμένα καρύδια.

Tips

:

  • Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για 2-3 μέρες και να χρησιμοποιηθούν σε πίτσες, μπρουσκέτες ή σαλάτες.
  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Τσέκαρε κι αυτά: